TVB無綫新聞台聽到一個警察講:「走啦,曱甴」

本主題由 kammy5566 於 2019-8-12 09:25 AM 移動

TVB無綫新聞台聽到一個警察講:「走啦,曱甴」 E-mail 此主題給朋友

叫人「曱甴」,即係叫人快D死,因為係咁。反而nowTV就變左CCNowTV。

熱賣及精選
曱甴, 係現今港人對黑衣人的稱號, 形得清楚貼切, 唔知樓上位大哥做咩有異議, 又唔敢面對現實呢??

曱甴玩游擊都玩殘班狗, 做狗嗰班知唔知醜呀

湯朱同Bonnie比狗睇
有咩問題?我依家只要聽到曱甴就知係講緊暴徒

引用:
原帖由 kammy__ 於 2019-8-11 02:21 AM 發表

有咩問題?我依家只要聽到曱甴就知係講緊暴徒
仲有飛曱甴

引用:
原帖由 7T. 於 2019-8-11 02:01 AM 發表

其實最好笑係班暴徒都認自己係曱甴,我見到有個POST話要火燒曱甴,D人話要報警,有人意圖謀殺.......

為免被警察滲入示威者當中使用暴力,強烈建議第日示威者一見到有人放火、掟磚,記得捉佢去直播傳媒前除佢口罩,不過唔知你地夠唔夠胆!!
事實是曱甴呀,警察冇叫錯呀

引用:
原帖由 7T. 於 2019-8-11 02:01 AM 發表

曱甴污糟而多數目。形容班地底泥為最貼切

引用:

成日带口罩做曱甴,吾知边个吾知醜

引用:
原帖由 jiyue2009 於 2019-8-11 12:49 AM 發表

叫人「曱甴」,即係叫人快D死,因為係咁。反而nowTV就變左CCNowTV。
走喇曱甴

唔到絕境,你唔會積極奮鬥,所以先設想已到絕境!
唔到死前,你唔會馬上行動,所以先設想已到死期!
成功失敗,不完全由自己決定,但你可以行動,去改運變命!
引用:

你腦冇打游擊生左舊差燒

可能係香土師兄😀

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 alexlcw2003 於 2019-8-11 02:31 AM 發表

其實最好笑係班暴徒都認自己係曱甴,我見到有個POST話要火燒曱甴,D人話要報警,有人意圖謀殺.......
黑衣人柒到笑死我

回覆 引用 TOP

呀Sir講得好

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 jiyue2009 於 2019-8-11 12:49 AM 發表

叫人曱甴即係叫人快啲死?🙄曱甴性邏輯?
now tvb 比較中立又cc吖
返歸啦連登L🤣

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。