系呢個動蕩時刻, 邊個行業最穩陣

系呢個動蕩時刻, 邊個行業最穩陣 E-mail 此主題給朋友

又話經濟下任行
又SARS
邊個行業可 置身其外

熱賣及精選
差佬
公務員
醫療

有能力,就醫護,100%就業,穩定晉升階梯。就算外出私人市場,一樣揾到大錢。呢個地方若唔掂,移民又有分加。可攻可守。

其次,才是公務員。今時今日,新制已經無咩福利,餘下的,就只有穩定。此外,民粹主義橫行,面對的盡是尊貴的市民。加上政府弱勢,工作並不容易。

至於,公務員中的警員。自己睇新聞吧。雖然薪高糧準,但養兵千日就用在一朝。任何政府野,惡哽野,都要去頂。充滿危險性,但也得唔到應有的認同及尊重。

「給我三千城管兵,一定收回釣魚島,給我五百貪腐官,保證吃垮小日本。」
引用:
原帖由 kks86 於 2019-8-11 08:32 AM 發表

又話經濟下任行
又SARS
邊個行業可 置身其外
講多冇謂…看圖!

civil servant
Medical service (public )

回覆 引用 TOP

賺維穩費

香討打手, e幾日鋪天蓋地, 應該食维穏費今期很好賺

引用:
原帖由 lyretail1969 於 2019-8-11 01:12 PM 發表

香討打手, e幾日鋪天蓋地, 應該食维穏費今期很好賺
冇呢班暴徒邊有得OT

回覆 引用 TOP

差佬升職加薪

賺維穩費,有大後台

五毛行業最穩陣

引用:
原帖由 IAmChauNg 於 2019-8-11 07:11 PM 發表

差佬升職加薪
加強陪訓,增加裝備!

引用:
原帖由 swbc 於 2019-8-12 07:01 AM 發表

五毛行業最穩陣
五美仙 vs 五便士

引用:
原帖由 殘廁強勁的弟弟 於 2019-8-11 08:38 PM 發表

賺維穩費,有大後台
CIA + MI6

暴徒日日出糧,日薪一萬,做兩個月就夠首期

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。