轉載~霸道女「人肉霸錶位」極自私網民不忿:頂住攬炒!

轉載~霸道女「人肉霸錶位」極自私網民不忿:頂住攬炒! E-mail 此主題給朋友

網民熱話:霸道女「人肉霸錶位」極自私 網民不忿:頂住攬炒!

出街食飯,叫人坐低霸定位就好常有。但如果「人肉霸錶位」,又得唔得呢?近日有白衫女站在某停車場錶位內,似乎打算以身霸車位,不讓其他人泊車。網民看後狠批:「佢憑甚麼?」

網民Kit B Tsang星期日(11日)在Facebook群組「馬路的事討論區」發文指,星期日下午黃金泳灘有一名白衫女人霸佔某停車場的錶位。只見白衫女「霸氣」站在錶位範圍內,旁邊圍住停低的車群,場面頗讓人稱奇。女子的行為則讓人不齒,貼文諷指「成場都車,佢話唔畀人泊就唔畀」,斥白衫女自私霸位,無視其他車主的需要。

貼文發出後引起眾怒,網民怒斥霸位女「冇品」,又建議司機不可縱容自私行為,「照泊埋去」,「用車尾入,對住佢歎冷氣,睇吓邊個走先囉」;亦有網民指寧願「頂住個位」,「問佢走唔走,唔走咪一齊係度等囉」。

如果係我,我就停喺個位前面,等佢都無得泊

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/ ... 0813_00822_001.html

呢啲行為未同啲暴徒差唔多! 一樣咁自私 !一樣咁無恥!

起碼有個人,擺D雜物咪重衰

南無阿彌陀佛
引用:
原帖由 SkyBlue2046 於 2019-8-13 11:28 AM 發表

呢啲行為未同啲暴徒差唔多! 一樣咁自私 !一樣咁無恥!
你生活圈子乜都同寶圖有關

南無阿彌陀佛
引用:
原帖由 ZH-BOY 於 2019-8-13 11:39 AM 發表

你噏乜春呀?九唔搭八嘅!

回覆 引用 TOP

黃人應該好支持呢d行為!

回覆 引用 TOP

😡

回覆 引用 TOP

叫條女戴返個頭盔口罩換返件黑衫保証冇人敢屌佢😂

引用:
原帖由 ZH-BOY 於 2019-8-13 11:38 AM 發表

起碼有個人,擺D雜物咪重衰
屈記水樽佬直頭攞兩個空樽霸兩個車位大半日啦,小毛見大毛

回覆 引用 TOP

自私將會成為香港人的核心價值。

引用:
原帖由 ZH-BOY 於 2019-8-13 11:39 AM 發表

我就多數用淘寶有關!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 jfavejfave 於 2019-8-13 10:27 AM 發表

網民熱話:霸道女「人肉霸錶位」極自私 網民不忿:頂住攬炒!

出街食飯,叫人坐低霸定位就好常有。但如果「人肉霸錶位」,又得唔得呢?近日有白衫女站在某停車場錶位內,似乎打算以身霸車位,不讓其他人泊車。網民看後狠批:「佢憑甚麼?」

網民Kit B Tsang星期日(11日)在Facebook群組「馬路的事討論區」發文指,星期日下午黃金泳灘有一名白衫女人霸佔某停車場的錶位。只見白衫女「霸氣」站在 ...
依家暴亂就因為香港十個有7個都係D自私的人 ,只諗自己 唔會諗其他人 自私自利

5426 31-01-2014
16:09  孖寶半全膽 星期五 1 墨爾本雄心 (主) 對 FC悉尼 (客)
半場
    0:1
全場
    2:1
星期五 2 珀斯光輝 (主) 對 墨爾本勝利 (客)
半場
    0:1
全場
    1:1 $5
$180.00 $17,217.50

回覆 引用 TOP

好自私

回覆 引用 TOP

佢咁唔知醜你咪有得佢囉

回覆 引用 TOP

講左兇狠,頂住見到泊車仔又唔見佢地咁撚招積

回覆 引用 TOP

主題標籤 #san
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。