公司開始炒人

公司開始炒人 E-mail 此主題給朋友

早排我出個post話老闆因為太多人8。5冇返工,決定執左香港,我自己就揾左後路。今日老闆叫交名單開始炒人。我安排名單次序為:經常黑衣黑褲,裙第一批,經常黑衣第二批,咁都心比我諗到嘩咔咔……笑死我。

熱賣及精選
引用:
原帖由 Retired2019 於 2019-8-13 11:03 AM 發表

早排我出個post話老闆因為太多人8。5冇返工,決定執左香港,我自己就揾左後路。今日老闆叫交名單開始炒人。我安排名單次序為:經常黑衣黑褲,裙第一批,經常黑衣第二批,咁都心比我諗到嘩咔咔……笑死我。 ...
我公司7萬幾人,8.5果日全部100%罷工,老闆都贊我地做得好,年尾仲會加人工及比多2個月花工😊

引用:
原帖由 manmansam 於 2019-8-13 07:01 PM 發表

我公司7萬幾人,8.5果日全部100%罷工,老闆都贊我地做得好,年尾仲會加人工及比多2個月花工😊
7萬幾人?大陸工廠啊,咪玩啦。如果係香港公司,絕對冇可能冇人請假。

引用:
原帖由 manmansam 於 2019-8-13 07:01 PM 發表

冥通銀行一定生意好好

一早開始炒人,失業率升到8%

提示: 違規內容已被屏蔽
我三個月不穿黑衣及黑褲

引用:

專業食💩公司

回覆 引用 TOP

引用:

咁可憐8.5執? 咁怪唔得多左咁多黑衣人啦!

回覆 引用 TOP

我公司都開始炒,炒咗好多黃屁🤣

回覆 引用 TOP

引用:

請問你公司叫乜嘢名?

引用:
原帖由 RS1979 於 2019-8-13 11:47 PM 發表

一早開始炒人,失業率升到8%
有良知嘅人,記住下次一定要用選票懲罰呢一班漢奸喇!

引用:
原帖由 SkyBlue2046 於 2019-8-14 12:16 AM 發表

請問你公司叫乜嘢名?
你信佢呀。

引用:
原帖由 SkyBlue2046 於 2019-8-14 12:16 AM 發表

請問你公司叫乜嘢名?
應該係暴徒公司,然後照慣例人頭X5來土十尸中報數

引用:
原帖由 洪瑋7624 於 2019-8-13 09:29 PM 發表

7萬幾人?大陸工廠啊,咪玩啦。如果係香港公司,絕對冇可能冇人請假。
一間工廠都無可能7萬人

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。