[中台] 代言品牌捲分裂風波 張藝興唔解約都被大陸人小!

引用:
原帖由 hanabi221 於 2019-8-13 07:22 PM 發表
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/entertainment/20190813/photo/bkn-20190813161306175-0813_00862_001_02p.jpg?20190813171104

引來網友不滿,更被上海早晨直播間也其行為當作反面教材。

近日不少國際時裝品牌因標註國家名稱問題而引發分裂風波,相關品牌的內地代言人紛紛劃清界線主動解約。不過內 ...
樓主講得好啱賺自己唔鍾意嘅人嘅錢,跟住再令到佢嘅品牌形象差冇人買,一絕。

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
大陸最鍾意,小小事就政治化,其實都唔關班代言人事

回覆 引用 TOP

大陆的确冇自由,都不可以买枪支弹药、贩毒吸毒、杀人放火、奸淫辱虐、抢劫盗窃、走私贩卖、聚众斗殴等等。和伊拉克比起嚟,真嘅啲自由都冇啊。

大陆的确冇自由,都不可以买枪支弹药、贩毒吸毒、杀人放火、奸淫辱虐、抢劫盗窃、走私贩卖、聚众斗殴等等。和伊拉克比起嚟,真嘅啲自由都冇啊。

回覆 引用 TOP

玻璃心

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 韓風巨額手機 於 2019-8-14 04:41 PM 發表

大陆的确冇自由,都不可以买枪支弹药、贩毒吸毒、杀人放火、奸淫辱虐、抢劫盗窃、走私贩卖、聚众斗殴等等。和伊拉克比起嚟,真嘅啲自由都冇啊。 ...
除左槍枝彈藥,你敢保證國人冇做?
有邊個國家人民咁神聖

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 charlesshum2016 於 2019-8-14 02:30 AM 發表

大陸完全無自由
有,大陸好多自由行,不過黎左香港咁解。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 我是小攻狗 於 2019-8-13 09:09 PM 發表

据我所知,大陆现在媒体全面出击,带热气氛,

各位香港朋友,今年有可能看到台湾回归哦,。
支持期待中

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 後不見來者 於 2019-8-13 09:23 PM 發表

呵呵,中國是全球外貿最賺錢的國家,中國是全球經濟增量最多的國家,中國是發展最快的國家,中國蒸蒸日上,成為另外一個超級大國近在眼前。而你們法輪功呢,日暮西山了,你主子李紅痔快死了,你的乾爹達賴也快死了,你的乾媽蔡英文明年就下台了 ...
講得好

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 唔係細路 於 2019-8-14 12:19 AM 發表

想睇香港藝人割蓆多d
x2

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 韓風巨額手機 於 2019-8-14 04:41 PM 發表

大陆的确冇自由,都不可以买枪支弹药、贩毒吸毒、杀人放火、奸淫辱虐、抢劫盗窃、走私贩卖、聚众斗殴等等。和伊拉克比起嚟,真嘅啲自由都冇啊。 ...
👍

回覆 引用 TOP

三星佢仲有一個月就完約喇
其實佢比人小好大原因係因為佢本人

要說悲惨話 你連天空的青藍色都感受不到
令人着急的你呀 正在哭罷
你小小的身體 還有夢想籠罩
咽下那些痛苦 夢境會變得鮮亮閃耀

回覆 引用 TOP

國民做,嗰自有法律会严惩,如果人人都可以遵纪守法,咁警察呢个职业恐惊也就将成为历史了吧。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 我是小攻狗 於 2019-8-13 09:09 PM 發表

据我所知,大陆现在媒体全面出击,带热气氛,

各位香港朋友,今年有可能看到台湾回归哦,。
今年就未必,但估我有生之年有機見到!

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。