[英超] 5年前勁過阿古路 30歲就去英乙?

5年前勁過阿古路 30歲就去英乙? E-mail 此主題給朋友

好陰功呀!曾效力曼城嘅科特迪瓦國腳前鋒韋菲特邦尼,近日走咗去英乙紐波特郡跟操,據聞佢仲未放棄征戰英超美夢,只係至今都未收到任何來自英超聘約。家陣先得30歲嘅佢,唔通今季會冇嘢撈,定係轉踢英乙波?

紐波特郡俱隊米基芬尼近日喺社交網上載一張同韋菲特邦尼合照,仲大讚呢位科特迪瓦射手:「邦尼同我哋一齊訓練真係正到爆,優秀嘅職業道德、專業精神、出色球技,我哋隊員喺佢身上獲益良多。」

29歲嘅邦尼,08年開始進軍歐洲球壇加盟捷克嘅布拉格斯巴達,之後又去過荷甲維迪斯。2013年佢過檔英超史雲斯,然後喺2014年更射入咗21球,成為年度入波最多英超前鋒,就連阿古路、尹佩斯同朗尼等都唔及佢。15年佢獲得曼城垂青,可惜加盟後一直爭唔到正選,17年佢選擇重返史雲斯,今年初佢更外借去卡塔爾搵食,最後到暑假加入失業大軍。

查實早前佢曾經收到一份來自意甲維羅納聘約,不過心繫英超嘅邦尼未有答應,或者佢真係應該考慮轉吓聯賽發展,否則繼續喺紐波特郡練波,都唔係辦法喎!

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/sport/20190813/bkn-20190813230037420-0813_00882_001.html

係維迪斯同史雲斯都好勁 去左曼城後就無哂影

附件

bkn-20190813230037420-0813_00882_001_03p.jpg(67.12 KB)

2019-8-13 11:54 PM

熱賣及精選
係咪頂頭錘勁過阿古路?

Bony哥陣仲係曼城時都還可以,替換aguero時都交到下功課

回覆 引用 TOP

係史雲斯個年係好勁,不過同賓迪基係維拉一樣,得一季貨仔

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 vacationhk 於 2019-8-14 01:23 PM 發表

係咪頂頭錘勁過阿古路?
碌野勁過掛。話曬黑人

回覆 引用 TOP

呢件好野來,紐卡素可以諗下

回覆 引用 TOP

去錯球員真係會影響職業生涯

曼聯歡迎你

引用:
原帖由 揚州炒旦 於 2019-8-14 07:40 PM 發表

曼聯歡迎你
曼聯唔需要佢

打狗!用力打,往死裡給我打!

回覆 引用 TOP

去阿仙奴啦,得2個前鋒唔夠用

引用:
原帖由 vacationhk 於 2019-8-14 01:23 PM 發表

係咪頂頭錘勁過阿古路?
我估係守龍門勁過阿古路

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 papajay_special 於 2019-8-14 18:00 發表

去錯球員真係會影響職業生涯
古天奴, 尼馬

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 wongkit1 於 2019-8-14 07:51 PM 發表

Agree

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 wongkit1 於 2019-8-14 07:51 PM 發表

可以自薦.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 藍斯貝利 於 2019-8-13 23:54 發表

好陰功呀!曾效力曼城嘅科特迪瓦國腳前鋒韋菲特邦尼,近日走咗去英乙紐波特郡跟操,據聞佢仲未放棄征戰英超美夢,只係至今都未收到任何來自英超聘約。家陣先得30歲嘅佢,唔通今季會冇嘢撈,定係轉踢英乙波?

紐波特郡俱隊米基芬尼近日喺社交網上載一張同韋菲特邦尼合照,仲大讚呢位科特迪瓦射手:「邦尼同我哋一齊訓練真係正到爆,優秀嘅職業道德、專業精神、出色球技,我哋隊員喺佢身上獲益良多。」

29歲嘅邦尼 ...
韋費特邦尼勁野黎, 因乜事30歲就無班落啊

201516英超冠軍-李斯特城, 領隊-雲尼亞里
2016歐國盃冠軍-葡萄牙

仍然在呼吸都應該要慶賀
過得一日得一日, 食得一餐得一餐
隨遇而安, 隨緣而活
人無遠慮有近憂

我是一條廢中

回覆 引用 TOP

16 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。