機管局巳獲高院批出臨時禁制令!

本主題由 kammy5566 於 2019-8-14 01:14 PM 移動
吊拿聲,機管局使唔使申請禁制令唔比殺人放火打劫講粗口啊?

熱賣及精選
引用:
原帖由 501indy 於 2019-8-14 09:59 AM 發表

人渣先講得出你ed說話
明明已經有法律規管集會要得到警方批凖,點解仲要劃蛇添足向法庭申請禁制令?
咁做好似傳達緊個信息如果無禁制令就物都可以做,包括其他非法的行為,變相合法化咗暴徒。
機管局面對咁大的動亂,毫無作為,唔敢執法,只係將個波卸比法庭,軟弱如此,不知所謂。
宜家個社會搞成咁,正正係無人够膽企出嚟對抗暴徒,平民百姓一出手就犯法,個人力量亦難以抵抗,但堂堂一個機管局,有齊全的編制同現兜兜的法律賦予權柄管理香港賴以為生重要的交通枢纽,都竟然無能,香港死已。

引用:
原帖由 vghy1234 於 2019-8-14 10:01 AM 發表

主要是违反禁令要坐牢,违反非法集结是服务令。
主要機管局軟弱開咗個頭比位班曱甴入,然後收唔到科就卸比法庭。警察又唔拉人。
敢作為昨天已經要報警拉人,同时申請禁制令,雙管齊下啦。阿爺白養班垃圾官員。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kenyu4190 於 2019-8-14 11:18 AM 發表

有黑醫黑護!
黑咩都走唔甩,都係香港人的耻辱, shame on HK.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 501indy 於 2019-8-14 11:55 AM 發表

禁制令、非法集會,係兩件事!
有禁制令的地方就不能申請集會公民有權利亦有公民責任義務尊守!

d人帶上口罩頭套就意為自己係變左身做正義既幪面超人,其實只不過係過不到自己良心、心虧、無面見人炸! ...
班曱甴機場集會幾時有申請過?同佢地講物X公民責任義務尊守簡直天慌夜彈,收皮啦。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 LWCW 於 2019-8-14 01:31 PM 發表

你咪入去殺人放火打刧。
打曱甴唔犯法

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。