[商業電台] 今天8月14日星期三又聽了晴朗

今天8月14日星期三又聽了晴朗 E-mail 此主題給朋友

結果,嚇一嚇,以為聽節目重播......
內容是講上星期六日內容......

講警察錯,少女唔報警,警察都應該要查!點解要等人報警後才查?錯錯錯!
我即刻聽到反白眼🙄️。

講人權危機。但唔引用昨晚最新的「我支持香港警察,你們可以打我了」,引用了星期六日事件。

講星期六日的受傷暴徒要3-4小時才去到醫院。但唔引用昨天機場給人圍打的傷者?

教人比捉後,要有律師在場才好答話,律師未來前,咩都答「唔知道」。
所以特首都應該要一樣,沒有律師在場,都要回應「唔知道」?

熱賣及精選
一連串內容,串連後發覺有暗示,教大家要點走法律灰色位:

比警察捉到,佢問咩都要答唔知道,捱到48小時後就可以踢保,因為有好多踢保的成功利子。

但踢保後,警方可秋後算帳,保留追究權利,警方超奸,不對,錯誤,唔應該......

我又聽到B一聲,講了一句粗口後聽早霸王。

引用:
原帖由 前往可愛的菠菜 於 2019-8-14 10:34 AM 發表

講警察錯,少女唔報警,警察都應該要查!點解要等人報警後才查?錯錯錯!
我即刻聽到反白眼🙄️。

講人權危機。但唔引用昨晚最新的「我支持香港警察,你們可以打我了」,引用了星期六日事件。

講星期六日的受傷暴徒要3-4小時才去到醫院。但唔引用昨天機場給人圍打的傷者?

教人比捉後,要有律師在場才好答話,律師未來前,咩都答「 ...
呢個節目不嬲走呢個風格... 只挑政府同警察問題... 示威者既問題?... 今日咪話左你知... 答唔知道....

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 前往可愛的菠菜 於 2019-8-14 10:45 AM 發表

一連串內容,串連後發覺有暗示,教大家要點走法律灰色位:

比警察捉到,佢問咩都要答唔知道,捱到48小時後就可以踢保,因為有好多踢保的成功利子。

但踢保後,警方可秋後算帳,保留追究權利,警方超奸,不對,錯誤,唔應該......

我又聽到B一聲,講了一句粗口後聽早霸王。 ...
你而家先知呀?
成個商業電台你有冇聽過一個主持會講暴徒係錯?
算把啦!
應該收回廣播權。等佢地做網台啦!

回覆 引用 TOP

最好笑係日日宣傳都話憑良心講話,唔通全部人良心俾暴 徒擔走咗,好心佢地日日返工個時對住塊鏡問下自己個良心去咗邊。

回覆 引用 TOP

啱啱聽左小小都頂唔順, Y理滿天, 頭先係咪請左d示威者???我唔肯定, 但講到機場單野唔關佢地事, 話見到打人個d"身形"唔似佢地d示威者??!!!! up乜野呀, 9唔搭8, 不如講埋唔俾遊客上機都係臥底警察做, 唔關你地d示威者事, 成班都弱智

陳聰陳志雲等搞港獨
無辦法

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ACT2913 於 2019-8-15 08:54 AM 發表

啱啱聽左小小都頂唔順, Y理滿天, 頭先係咪請左d示威者???我唔肯定, 但講到機場單野唔關佢地事, 話見到打人個d"身形"唔似佢地d示威者??!!!! up乜野呀, 9唔搭8, 不如講埋唔俾遊客上機都係臥底警察做, 唔關你地d示威者事, 成班都弱智 ...
係請咗示威曱甴上嚟講,我聽咗半個鐘,主持人完全無質疑過佔用機場作示威地,啱唔啱先?
曱甴解釋當日係嗰兩位內地人引起佢地懷疑,佢地覺得有威脅先咁做,完全合情合理咁。
太過荼毒無知聽眾。

回覆 引用 TOP

啲師奶及老人家早上冇咩做多數聽收音機,聽得多咪洗左腦囉

回覆 引用 TOP

罷聽商台啦...用民意表達不滿

~~~~VIVI~~~~

回覆 引用 TOP

郭文緯

香港前副廉政專員
進修學院客座教授

另外一個繼續暴亂原因就是這些暴民其實是故意不斷到處點火暴動,固意令香港大亂,攻擊中聯辧,污蔑國徽,拆除國旗、你知道他們的目的是什麼?就是希望迫解放軍出來,造成另一64事件,然後西方就有強大藉口合力制裁中國。如果香港動亂不止,台灣便可以借此來證明一國兩制失敗,協助民進黨選情,可憐的是這些年青人做了外國的棋子。我們是不是應該制止他們的暴力行為,而不是歌頌他們呢?

根據我的國際經驗,我可以肯定說香港警隊是全球最廉潔、最專業的警隊之一,香港警隊其實非常克制,如果同樣暴亂發生在美國,你告訴我後果是如何?我保證很多暴徒都給警察開槍射了並馬上大規模被拘捕!在香港,參與防暴的警察是不准佩戴實彈手槍的。主要避免警察有錯失,亦防止幕後黑手故意射殺一兩個學生,然後入警察數:你在電視應該看到警察永遠是在被動角色,不停勸喻暴徒散去,只是在他們拒絕散去、還向警察襲擊,警察才被迫出手清場,還特別安排地鐵送他們走!如果他們不是霸佔道路,賴死不走,襲擊警察,他根本不可能會受傷!

我看事是從國際宏觀來看。如果說香港現在發生的暴亂,後面沒有外國參與,實在是太天真了!

請問無限期暫緩vs撤回?
有何分別?

只有文革時期才會執著特定文章語言,達到繼續造反有理!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 前往可愛的菠菜 於 2019-8-14 10:34 AM 發表

我即刻聽到反白眼🙄️。

教人比捉後,要有律師在場才好答話,律師未來前,咩都答「 ...
點解重要聽?
又要聽,又要嘈

引用:
原帖由 yat69 於 2019-8-19 05:54 PM 發表

點解重要聽?
又要聽,又要嘈
就係聽左先知商台離哂大嫂啦, 唔聽又點知呢

引用:
原帖由 UC-u120903 於 2019-8-19 11:29 PM 發表

就係聽左先知商台離哂大嫂啦, 唔聽又點知呢
咁你重去聽?

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。