「九唔搭八」論惹歌迷反感 鍾鎮濤美國演唱會要減價促銷

「九唔搭八」論惹歌迷反感 鍾鎮濤美國演唱會要減價促銷 E-mail 此主題給朋友

喺6月底,鍾鎮濤(阿B)雨中高調出席撐警集會,期間喺台上為警隊打氣,更話年輕人「九唔搭八」。其言論引起網民及歌迷不滿及失望,有歌迷更將偶像嘅CD揼落垃圾桶。喺上星期四(8日),鍾鎮濤喺微博再次撐警,上載撐警海報及留言話:「之前我感到很納悶,因為有站出來撐警察的人實在不多,現在漸漸發現很多内地同胞也有關注以及支持香港警察,實在是為香港打了一支強心針,團結就是力量,阿Sir,加油!」

咁愛國愛港嘅阿B,原來將於8月24日喺美國棕櫚泉(Palm Springs)舉行演唱會,而門票嘅票價就分五種,由$48至$138美金不等。不過近日有指演唱會滯銷,有當地觀眾收到促銷宣傳單張,每張門票減價$20元促銷,最平嘅門票$28美金就有交易。買飛者除咗有免費巴士接載之外,仲附送$10美金賭場老虎機贈卷添呀!

https://hk.celebrity.yahoo.com/%E4%B9%9D%E5%94%94%E6%90%AD%E5%85%AB%E8%AB%96%E6%83%B9%E6%AD%8C%E8%BF%B7%E5%8F%8D%E6%84%9F-%E9%8D%BE%E9%8E%AE%E6%BF%A4%E7%BE%8E%E5%9C%8B%E6%BC%94%E5%94%B1%E6%9C%83%E8%A6%81%E6%B8%9B%E5%83%B9%E4%BF%83%E9%8A%B7-065341616.html

附件

26883580-be51-11e9-9d7f-6f5e497c69e1.jpg(34.8 KB)

2019-8-14 04:14 PM

4f517e40-be51-11e9-aff7-42ed1154dab4.png(940.19 KB)

3a695200-be51-11e9-99ff-e61833042711.png(334.42 KB)

熱賣及精選
演唱會仲有10日先舉行,可能仲有撐佢嘅歌迷未買飛呢,阿B唔使咁擔心喎!

呢間賭場酒店一向都有演唱會附送$10美金賭場老虎機贈卷架啦。

引用:
原帖由 cool_stone 於 2019-8-14 05:12 PM 發表

呢間賭場酒店一向都有演唱會附送$10美金賭場老虎機贈卷架啦。
賣唔出唔出奇呀, 佢美國棕櫚泉, 我唔識野, 我都唔知係邊

附件

hotel-zoso-map.gif(49.54 KB)

2019-8-14 06:40 PM

引用:
原帖由 filacandychan 於 2019-8-14 04:14 PM 發表

演唱會仲有10日先舉行,可能仲有撐佢嘅歌迷未買飛呢,阿B唔使咁擔心喎!
仲有10日等下啦仲有人買嘅

回覆 引用 TOP

過氣了,摺埋罷啦

抵撚死

回覆 引用 TOP

香港開啦

引用:
原帖由 filacandychan 於 2019-8-14 04:14 PM 發表

喺6月底,鍾鎮濤(阿B)雨中高調出席撐警集會,期間喺台上為警隊打氣,更話年輕人「九唔搭八」。其言論引起網民及歌迷不滿及失望,有歌迷更將偶像嘅CD揼落垃圾桶。喺上星期四(8日),鍾鎮濤喺微博再次撐警,上載撐警海報及留言話:「之前我感到很納悶,因為有站出來撐警察的人實在不多,現在漸漸發現很多内地同胞也有關注以及支持香港警察,實在是為香港打了一 ...
美國有大把愛國藍絲,必會大力支持,駛乜驚?

回覆 引用 TOP

佢本身既號召力賣唔出都唔奇

「煞」暴徒 一定要佢地消失

註解:「煞」,意指兇神惡煞

「香」港遍地連儂牆
「港」真覺得好不祥
「已」員包庇錯立場
「死」路一條手尾長
引用:
原帖由 onlee2004 於 2019-8-14 08:05 PM 發表

香港開啦
佢係紅館開,紅館又有暴動

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 filacandychan 於 2019-8-14 06:40 PM 發表

賣唔出唔出奇呀, 佢美國棕櫚泉, 我唔識野, 我都唔知係邊
幾個月前蕭正楠同曹永廉在同一地點開演唱會, 覺得佢地既號召力有幾高? 賭場未一樣附送$10美金賭場老虎機贈卷, 目得都係吸引多D華人去個間賭場賭姐

回覆 引用 TOP

關乜政治事? 依家去美國賭場仲有幾多人聽廣東歌? 仲係佢果輩,差唔多五十起步,而一般上咗五十都較少聽歌.

該死。

回覆 引用 TOP

引用:

喺6月底,鍾鎮濤(阿B)雨中高調出席撐警集會,期間喺台上為警隊打氣,更話年輕人「九唔搭八」。其言論引起網民及歌迷不滿及失望,有歌迷更將偶像嘅CD揼落垃圾桶。喺上星期四(8日),鍾鎮濤喺微博再次撐警,上載撐警海報及留言話:「之前我感到很納悶,因為有站出來撐警察的人實在不多,現在漸漸發現很多内地同胞也有關注以及支持香港警察,實在是為香港打了一 ...
樓主擔心自己涵錯左啦!係佢歌迷就一定支持佢。

『我支持香港警察!可以打我了。』
『我也支持今天的中國共產黨。你可以罵我做五毛了!』

回覆 引用 TOP

主題標籤 #鍾鎮濤
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。