主頁 註冊 登入
New Balance 998 內有鐵釘 ??
  • 樓主: Nelly112233
  • 日期: 2019-8-14 08:41 PM
  • 2,002
小弟早前入手咗一對 New Balance 998 , 早兩日諗住換咗塊鞋墊 .
拿走原裝鞋墊後 , 發現對鞋內籠底有類似突起既鐵釘物體 , 摸落去係硬金屬而且突起少少 .
照換另一鞋墊 , 之後落街走一圈 . 返到家拎返鞋墊出來睇 , 鞋墊已出現被硬物壓迫過之凹陷 .
請問熟悉New Balance的師兄 , 你們的New balance鞋或同款都有呢種情況嗎 ?
係有點擔心日後鞋墊破損後 , 嗰幾粒狀似鐵釘物會壓傷腳板 ..

附件

20190814_190940_副本.jpg(1.81 MB)

2019-8-14 08:41 PM

20190814_190957_副本.jpg(1.87 MB)

20190814_191019.jpg(109.88 KB)

20190813_211321.jpg(1.87 MB)

REPLY/回覆
ChrisDior:
你果對似IG鞋喎 .....

Nelly112233:
我係New Balance專門店買架 ...

魯旦:
果兩点應該係膠水之類既野,20年前既998已經有, 就咁肉眼望係幾似鐵釘嘅,但你試下刮下佢嗰啲係似乾左既萬能膠

Gackt_Kazuki:
唔好拎走原裝鞋墊,在上面放你對鞋墊上去囉,寧願鞋帶綁鬆少少可以就咁穿就咁除,我係咁做

查看更多回覆
RELATED ARTICLES/相關文章
More