[其他] 嚴重懷疑 : 大台就係聽左我既建議 , 先走去拍呢套劇 !!!

嚴重懷疑 : 大台就係聽左我既建議 , 先走去拍呢套劇 !!! E-mail 此主題給朋友

https://www.youtube.com/watch?v=Qh27-jT0-7c

<大步走>(操 ... 改名真難聽 !!!)係主打跑步既 ...

陳山就話係自己建議 , 但其實早在2017-11-14 06:21 PM ,
就係呢個POST度提出過一樣既建議 :
<真心建議 : 大台不如拍套<跑出我天地>丫>
https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=27058071

而且我就集劇風格 , 仲比左詳細建議TIM !!!
進入香討影片區

熱賣及精選
對於大台呢次從善如流 , 我覺得值得讚賞 !!! 

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 阿克立多依 於 2019-8-17 02:06 PM 發表

这也挺不错呢!大陆基本没这类剧集的,希望兄台的建议能成为一套好剧。
得罪講句,大陸劇種其實好少😂

引用:
原帖由 7T. 於 2019-8-17 06:50 PM 發表

樓主慳啲啦
有埋link做證據喎😋

引用:
原帖由 woltif 於 2019-8-17 10:51 PM 發表

當年劉德華和李青山套「奔向太陽」,咪係跑步劇,講跑馬拉松1
明白 ... 不過如果W兄有睇我放係#1條LINK ,
應該會知道 , 我其實唔係建議職業運動劇 ...

小弟建議既 , 係跑步作為工餘活運 ,
卻起到磨練意志 , 係現實生活中不畏困難既態度 !!!

奔向太陽 :
https://www.youtube.com/watch?v=M8cqIkvZWlk

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 達荷美女人 於 2019-8-17 04:08 PM 發表

卡士得立花山聰?!真係弱左D喎....真係有少少擔心
同意 , 而且 ... 陳山聰除左識CHOK , 我唔知佢仲識D咩 ...

引用:
原帖由 阿克立多依 於 2019-8-18 02:09 PM 發表

这个没办法,国内主要还是IP主导,不太鼓励创新。。。
好坦白講 , 之前睇好多大陸劇 , 無論係咩職業劇 ,
都會變左無腦戀愛劇 ...

或者有人會話大台都係 , 但平心而論 , 至少大台職業劇
"職業" 既比重至少會多少少

回覆 引用 TOP

講返主題丫 , 其實我真係希望套劇 , 有部份係直接跟拍<CRAZY RUNNER>
咁可以真正拍到D訓練場面 ... 如果就咁運動BRA  噴水珠扮跑 ,
一定好無感染力 !!!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 麥仱仱 於 2019-8-18 08:31 PM 發表

話你on 9怕你嬲。
有批評唔緊要 , 但人身攻擊就唔係咪好 ...
今次就咁算 , 下次唔排除會檢舉

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 湖海洗我胸襟 於 2019-8-18 08:29 PM 發表

我啲橋俾人抄得多,大台聽得仲多我都未出聲。

《功夫新星》、《星夢傳奇》(綜藝節目)、《洪武三十二》、《美麗高解像》、《宮心計》、《拳王》、《巨輪》……我都未出聲。 ...
有無證據先???

引用:
原帖由 偷渡的港佬 於 2019-8-19 12:49 PM 發表

仲識咬老軟
E+都無得咬拉 ...

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 十八歲的男孩 於 2019-8-19 12:18 PM 發表

講跑步?國內一早有啦
係??? 咁叫咩名???

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。