列印

香港需要一個真心為香港的政府,立即實行雙普選!

香港需要一個真心為香港的政府,立即實行雙普選! E-mail 此主題給朋友

1997-2002,負資產八萬五,數碼港,教改 。
2002,董建華連任。
2003,被隱瞞的沙士。
2003,基本法二十三條。
2004,自由行,水客問題。
2005,領匯上市。
2007,皇后碼頭事件。
2010,高鐵撥款,由669億超支至900億元。
2011,修改議事規則,議會聲音被滅。
2012,硬推國民洗腦科。
2013,香港電視攞唔到牌照。
2014,版權修訂條例草案(網絡廿三條)。
2014,「袋住先」篩選普選。
2014,新界東北撥款,暫時335億。
2015,啟晴邨鉛水事件,不了了之。
2015,銅鑼灣書局事件,不了了之。
2015,三跑填海,由原本550億超支到預計1415億元,仍未完成。
2016,6名民選議員被褫奪資格。。
2016,港珠澳大橋撥款,由原本762億超支到1177億元。
2017,硬推國歌法。
2018,割地兩檢。
2018,飛沙風中線沉降,不了了之。
2018,山竹「安全渡過」論。
2018,馬凱不獲簽證。。
2018,被隱瞞非洲豬瘟疫情。
2018,天價硬推明日大嶼。
2018, 觀塘音樂噴泉5000萬。
2018,屯門河上長86米的行人天橋1.34億。
2019,硬推修訂逃犯條例 及 警察使用過度武力。
2019,中環海濱送中。
2019,監控燈柱,即將推出社會信用體制,中國全面控制香港人。一國兩制名存實亡。
2019,7月21日警黑勾結,元朗港鐵白衣黑社會恐怖傷人,無法無天。
2019,7月21日警權暴力,未有警示濫發橡膠子彈。

2019黑警罪行回帶:
1. 少女被射眼已致盲
2. 教師被射眼視力永久受損
3. 元朗故意縱容白衣人恐襲,無差別攻擊市民
4. 使用過期催淚彈攻擊示威者,形同化武
5. 向老人院、民居、未疏散市民之街道放催淚彈,無差別攻擊市民
6. 室內(葵芳站)射催淚彈
7. 橡膠子彈、布袋彈等致命武器射頭
8. 警棍扑頭
9. 扯下少女內褲,故意使其性器官曝光
10. 暴力襲擊女途人並施以性暴力
11. 毆打記者
12. 槍擊記者
13. 拘捕救護員
14. 攻擊救護員
15. 掩護打人黑社會離開

818 香港人加油

熱賣及精選
引用:
原帖由 香港粉紅的雞翼 於 2019-8-17 10:50 AM 發表
2002,董建華連任。
2005,領匯上市。
2014,版權修訂條例草案(網絡廿三條)。 ...
所以 五大訴求 缺一不可

月黑風高殺蟲夜,黑旋風忍者為民除害,唔使用劍嘎,用黑旋風就得嘞。
旋風夠嗮威,黑旋風的確好使!

回覆 引用 TOP

立法局懞面開會。。吾好笑死人

回覆 引用 TOP

咁樣既民智仲要搞雙普選

引用:
原帖由 菠蘿包2018 於 2019-8-17 11:32 AM 發表
咁樣既民智仲要搞雙普選
香港教育水平好高架

港瞥你有得選嗎?
莫講話無
英國人連集會遊行都唔俾香港人

引用:
原帖由 香港粉紅的雞翼 於 2019-8-17 10:50 AM 發表
2002,董建華連任。
2005,領匯上市。
2014,版權修訂條例草案(網絡廿三條)。 ...
朋友,你知道普選民主是什麼嗎?在各國歷史中,民主絕大部份會引來國家衰亡、土地分裂,你知道嗎?有時間看看中外歷史,你會找到好多例子⋯⋯ 阿拉伯、鳥克蘭等幾多當年爭取獨立步向破產戰爭不斷;法國革命推翻君主暴政,但不足10年內亂不斷,最終要搵拿破崙上場;孫中山先生經年革命推翻滿清,權力鬥爭致南北議和放棄革命精神,拱手將政權讓俾袁世凱。無論大魔頭希特拉,又或者你討厭嘅中共,佢哋都係建基於民主出來的。這個世界並無完美嘅政治體系,中國現在富強,作為其中一部份嘅香港,更加應該利用呢個優勢,爭取得益,同國家一齊努力。

西方民主可能令你嚮往,但你有否想過,代議政制只會鼓吹黨爭,政策短視,而背後所謂嘅資助,其實就係黑金操控!這些權力機構來自全球金融、軍火霸權等。朋友,這個世界並沒有真民主。不信你可以去美國跑一趟,你看他們示威會不會有嚴厲執法甚至傷亡?點解咁多年都禁唔到槍械?

清醒吧⋯⋯ 對政府有任何不滿,都可以建議溝通平台用和平嘅方法去傾。

真係香港人要愛香港,珍惜香港和平!到經濟嚴重萎縮、大部份人冇工作,你哋嘅父母親屬都很難會倖免於難。

引用:
原帖由 香港粉紅的雞翼 於 2019-8-17 11:38 AM 發表

香港教育水平好高架
越讀越弱智

引用:
原帖由 菠蘿包2018 於 2019-8-17 11:49 AM 發表

越讀越弱智
係你唔睇新聞姐

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 acacac 於 2019-8-17 11:42 AM 發表
港瞥你有得選嗎?
莫講話無
英國人連集會遊行都唔俾香港人
嗰陣香港飛黃騰達
而家呢?

香港至少有200萬死蠢

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 長大的豬 於 2019-8-17 11:49 AM 發表

朋友,你知道普選民主是什麼嗎?在各國歷史中,民主絕大部份會引來國家衰亡、土地分裂,你知道嗎?有時間看看中外歷史,你會找到好多例子⋯⋯ 阿拉伯、鳥克蘭等幾多當年爭取獨立步向破產戰爭不斷;法國革命推翻君主暴政,但不足10年內亂不斷,最終要搵拿破崙上場;孫中山先生經年革命推翻滿清,權力鬥爭致南北議和放棄革命精神,拱手將政權讓俾袁世凱。無論大魔頭希特拉,又或者你討厭嘅中共,佢哋都係建基於民主出來的。這個 ...
美國呢?

引用:
原帖由 香港粉紅的雞翼 於 2019-8-17 12:06 PM 發表

美國呢?
美國係一個殖民地發展出來,現在其實係一個已經破咗產嘅國家。佢哋背後就係世界霸權長期操蹤,兩黨所謂競逐候選人選政府角色總統,但你知唔知背後其實係同一班人話事?點解用公幣找迷債條數致苦主華爾街示威,仍然秒速震壓清場?唔係你以為嘅真民主啦.... 美國貧富懸殊很嚴重,好多地方人捱窮瞓街,有色人種更加被歧視。

美國仍然可以維持大國地位,因為軍事同科技仍然係領先,但呢個優勢有機會被中國挑戰,所以先至要大力打壓中國!輸出民主精神到各國,就係為咗令其他國家系爭取過程內亂破壞!咁樣佢哋先至有機會賣軍火俾呢啲國家,而破產國要重建經濟設施,亦都要被迫向世界銀行高息借錢,呢個局就係要令其他國家貨幣貶值,美元可以維持做國際貨幣,可以成功繼續印銀紙、滅國債!唔係佢成日印銀紙,正常貿易你估仲有國家信佢?「去美元化」就係佢哋最驚!

61 12345
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]