[Q&A] 道東一月有咩好去??

引用:
原帖由 blaster 於 2019-8-19 06:51 PM 發表

我月尾先到,係釧路果邊入!
師兄。你應該時間比我充裕。師兄會去哪玩

熱賣及精選
引用:
原帖由 moonleung 於 2019-8-19 06:53 PM 發表

師兄。你應該時間比我充裕。師兄會去哪玩
師姐,我行程未度掂,釧路、根室一定會去。想去最東打個卡

引用:
原帖由 blaster 於 2019-8-19 06:55 PM 發表

師姐,我行程未度掂,釧路、根室一定會去。想去最東打個卡
我自己一行四人就只去一些簡單的景點
食下嘢咁 不會走到太入地方了
師兄會自駕嗎?

引用:
原帖由 moonleung 於 2019-8-19 07:36 PM 發表

我自己一行四人就只去一些簡單的景點
食下嘢咁 不會走到太入地方了
師兄會自駕嗎?
Moon姐,我是自駕。簡單景點比較好!
十勝溫泉豐洲亭露付、幸福駅、釧路濕源、阿婆燒、網走破冰船、知床浮冰、鹿追町雪犬拉車、旭山動物園、層雲峽雪山纜車。

引用:
原帖由 blaster 於 2019-8-19 07:46 PM 發表

Moon姐,我是自駕。簡單景點比較好!
十勝溫泉豐洲亭露付、幸福駅、釧路濕源、阿婆燒、網走破冰船、知床浮冰、鹿追町雪犬拉車、旭山動物園、層雲峽雪山纜車。 ...
師兄還說未PLAN, 看著已覺豐富
自駕就是方便
雪季去這些地方拍照好美呀
幸福駅、釧路濕源、知床浮冰、鹿追町雪犬拉車 >>>> 這些地方我只能看師兄的遊記好了.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 北海道人 於 2019-8-19 12:18 AM 發表

不過我個人並不喜歡冬天去釧路,因為那處是平原,適合夏天看的,不過希望其他師兄可介紹下釧路市冬天有什麼玩
請教師兄個張北海道釧路PASS係唔係只負責南千歲-->釧路 AND 釧路-->札幌?? 唔知去到先買好定係香港買埋....

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 北海道人 於 2019-8-19 12:14 AM 發表

我平時喜歡阿寒川的La Vista,但25號滿房,所以我會再住あかん遊久の鶴雅,是這區的龍頭大酒店,酒店很大的,之前住過1晚但酒店很大,有私家花園,一出就是溫泉街,行幾分鐘就到阿寒原居民條街,晚上可行去看表演。26號我會住回阿寒川,因為方便釣島和看鹿。 ...
我係樂天香港睇到呢間, 阿寒遊久之里鶴雅 係唔係即係C兄你講的? 我見到佢有懷石料理好似幾正, 好怕食溫泉酒店既自助餐, 都係好睇唔好食既...千一蚊都算抵住, 佢個溫泉望相好似幾正

引用:
原帖由 蒲精之精 於 2019-8-19 01:17 AM 發表

釧路味食吓炉端焼、去和商食吓蟹,坐sL濕原号,去鶴見台,夜晚返市內叫吓雞。果間釧路prince可以打電話叫外賣女。
上網搵下, 個濕原号我去時未開呢釧路好似無咩特別豪華既酒店, 我考慮緊有大浴場既還是CROWNE..間王子酒店都係430好似價錢都幾吸引...我第一日去到應該都10:30, 訓到第二朝又入去阿寒湖了

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yard 於 2019-8-19 09:08 AM 發表

第二日可以join bus tour 去阿寒湖
http://www.akanbus.co.jp/sightse/w001.html
正WOR...可以一路玩一路去阿寒湖, 但我怕我日文0分溝通唔到

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 big_joe_b 於 2019-8-21 07:49 PM 發表

我係樂天香港睇到呢間, 阿寒遊久之里鶴雅 係唔係即係C兄你講的? 我見到佢有懷石料理好似幾正, 好怕食溫泉酒店既自助餐, 都係好睇唔好食既...千一蚊都算抵住, 佢個溫泉望相好似幾正 ...
樓主,我去親阿寒湖都必定住鶴雅,佢嘅自助晚餐其實也不錯,有新冀同本館兩個用餐地點(不過要指定晚餐在「天河」用餐才比較多選擇),當然,自選日式料理餐會更合自己胃口,所以我通常一晚自助晚餐一晚自己揀的海鮮餐😬

引用:
原帖由 MLChow 於 2019-8-21 08:16 PM 發表

樓主,我去親阿寒湖都必定住鶴雅,佢嘅自助晚餐其實也不錯,有新冀同本館兩個用餐地點(不過要指定晚餐在「天河」用餐才比較多選擇),當然,自選日式料理餐會更合自己胃口,所以我通常一晚自助晚餐一晚自己揀的海鮮餐😬 ...
佢戶外溫泉個VIEW係唔係好正?

引用:
原帖由 big_joe_b 於 2019-8-21 07:49 PM 發表

我係樂天香港睇到呢間, 阿寒遊久之里鶴雅 係唔係即係C兄你講的? 我見到佢有懷石料理好似幾正, 好怕食溫泉酒店既自助餐, 都係好睇唔好食既...千一蚊都算抵住, 佢個溫泉望相好似幾正 ...
千一?25/8,要¥47736,只吃自助餐,懷石料理太貴無訂啊

如果吃懷石料理要多付¥20000,即¥66960起

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 北海道人 於 2019-8-21 09:04 PM 發表

千一?25/8,要¥47736,只吃自助餐,懷石料理太貴無訂啊
我搞錯了?

回覆 引用 TOP

師兄你的很平啊!我打入你的日子,但在日文版未計稅都比你貴
我25/8住頗貴

主題標籤 #札幌 #溫泉 #滑雪
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。