[Q&A] 道東一月有咩好去??

道東一月有咩好去?? E-mail 此主題給朋友

如果唔滑雪唔自駕, 道東有邊到好去/ 正既溫泉?

來回都係札幌 FROM 1月9到1月17, 去時早機CX 3點到, 可即日JR走

謝謝!

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
去阿寒湖

引用:
原帖由 北海道人 於 2019-8-18 12:37 AM 發表

去阿寒湖
好似幾好, 上JAPANICAN見到有4間溫泉旅館, 師兄/姐有無邊間住過推介的?
不過由於我14:50先降落, 我可能要坐JR去了. 到釧路有無邊間酒店介推同釧路有咩好玩好食的??

我諗住1月9去到釧路, 10號-12號就去阿寒湖HEA 2日, 12日出番釧路可以玩到13日回札幌

感謝

回覆 引用 TOP

我平時喜歡阿寒川的La Vista,但25號滿房,所以我會再住あかん遊久の鶴雅,是這區的龍頭大酒店,酒店很大的,之前住過1晚但酒店很大,有私家花園,一出就是溫泉街,行幾分鐘就到阿寒原居民條街,晚上可行去看表演。26號我會住回阿寒川,因為方便釣島和看鹿。

不過我個人並不喜歡冬天去釧路,因為那處是平原,適合夏天看的,不過希望其他師兄可介紹下釧路市冬天有什麼玩

引用:
原帖由 北海道人 於 2019-8-19 12:18 AM 發表

不過我個人並不喜歡冬天去釧路,因為那處是平原,適合夏天看的,不過希望其他師兄可介紹下釧路市冬天有什麼玩
釧路味食吓炉端焼、去和商食吓蟹,坐sL濕原号,去鶴見台,夜晚返市內叫吓雞。果間釧路prince可以打電話叫外賣女。

第二日可以join bus tour 去阿寒湖
http://www.akanbus.co.jp/sightse/w001.html

引用:
原帖由 yard 於 2019-8-19 09:08 AM 發表

第二日可以join bus tour 去阿寒湖
http://www.akanbus.co.jp/sightse/w001.html
我會二月去道東。其中一日在釧路都會join這個一日遊之後坐回這一日遊的巴士去阿寒湖鶴雅飯店

引用:
原帖由 moonleung 於 2019-8-19 01:52 PM 發表

我會二月去道東。其中一日在釧路都會join這個一日遊之後坐回這一日遊的巴士去阿寒湖鶴雅飯店
2月去道東一定要去知床玩浮冰、雪地健行

引用:
原帖由 yard 於 2019-8-19 02:01 PM 發表

2月去道東一定要去知床玩浮冰、雪地健行
我知有這樣小玩意。但幾個同行人年紀不小。沒打算玩這個了。只是去看看風景同食。有緣分就坐破冰船看流冰。謝謝你的提意

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 moonleung 於 2019-8-19 01:52 PM 發表

回覆 引用 TOP

引用:

moon姐2月去道東?2月頭、中、尾?

引用:
原帖由 蒲精之精 於 2019-8-19 01:17 AM 發表

釧路味食吓炉端焼、去和商食吓蟹,坐sL濕原号,去鶴見台,夜晚返市內叫吓雞。果間釧路prince可以打電話叫外賣女。
哇!那一定要找機會去

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 blaster 於 2019-8-19 02:43 PM 發表

moon姐2月去道東?2月頭、中、尾?
師兄。我不識嘢。過了幌札幌雪祭才到13/2晚到。好可惜看不到。14/2就去了小樽先。15/2開始去旭川。網走。

引用:
原帖由 moonleung 於 2019-8-19 06:31 PM 發表

師兄。我不識嘢。過了幌札幌雪祭才到13/2晚到。好可惜看不到。14/2就去了小樽先。15/2開始去旭川。網走。
我月尾先到,係釧路果邊入!

主題標籤 #札幌 #溫泉 #滑雪
 46 1234
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。