• 瀏覽: 15,310
  • 回覆: 133
  • 追帖: 4
引用:
原帖由 海邊巨蛋 於 2019-8-18 12:10 AM 發表

香港暴動,八國聯軍,
打咗年幾貿易戰
香港進入經濟衰退周期,
經濟仲差過沙士嘅時候,映日灣沽清,樓價先跌得0. 11%

你地仲覺得樓價可以點跌 ...
如果滅去銀紙貶值,係真係有升定無升先?
恐怕樓價真跌(即追唔過銀紙貶值)
都仲係好很貴

阿馬里 哈失吐,斯骨爾,其諾丹基,斯里星,昂依納得,斯熱確虛,哈虎文缽英
                                                               --『九陰真經總章』

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 gidle 於 2019-8-18 09:30 AM 發表

係呀
所以劏房波呢啲傻仔
邊到識經濟

好彩香港有樓市救全家
條傻仔波波唔識發展經濟
我地都可以食過世
我意思係經濟好與唔好, 人人都係需要住嘅, 經濟唔好都要住, 所以政府係應該多d幫助下市民, 例如差餉地租嘅津貼囉, 你覺得係唔係呢?

回覆 引用 TOP

20年前, 董建華已下命每年8萬五,20年後,每年4萬五都無,剛需有多大?
加上政府自己抄埋一份,公私形由6:4改到 7:3。

再加上 14億大陸同胞,就算計 1%都 1千4佰萬人,計當中10人一個單位都超過100萬個單位需求。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 海邊巨蛋 於 2019-8-18 12:10 AM 發表

香港暴動,八國聯軍,
打咗年幾貿易戰
香港進入經濟衰退周期,

暑假就完啦。犯民黑衣暴徒人人都著晒草。有錢人偷步入貨了。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 海邊巨蛋 於 2019-8-18 01:12 AM 發表

金主,匯豐同太古已被target
已經伏法。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 一顆平靜的心 於 2019-8-18 02:52 AM 發表

其實我好想知道咩人買?會否所有地產佬合埋做市!穩住樓主!而家咁環境,點解重可以咁勇?我唔明?
其實現正咁環境 揸現金可算是最危險

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 2006Win-Cat 於 2019-8-18 03:15 AM 發表

暴動一q 清,勁
唔係淋病搞無謂野,根本就起碼兩萬蚊尺
依家買平好多

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 一顆平靜的心 於 2019-8-18 02:52 AM 發表

其實我好想知道咩人買?會否所有地產佬合埋做市!穩住樓主!而家咁環境,點解重可以咁勇?我唔明?
唔好成日用我哋或其我哋身邊朋友去諗野
要從其他人角度諗下

從沒有放棄心中理想...

回覆 引用 TOP

好似只得—國打,未有八國.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 富加美 於 2019-8-18 02:08 AM 發表

咁死法都唔錯,好過比坦克車壓扁
比坦克車壓扁的照片來睇下?

回覆 引用 TOP

攬炒契弟的噩耗

回覆 引用 TOP

唔係沽清呀係~ 即~ 日~ 沽~ 清~

回覆 引用 TOP

勁,香港咩環境啲人唔係第一時間走人,係去買樓先

引用:

香港暴動,八國聯軍,
打咗年幾貿易戰
香港進入經濟衰退周期,

@騰雞腳軟男 molamola

引用:
原帖由 dolcevitahk 於 2019-8-18 09:36 AM 發表

What grand central again?
人人睇淡低市價一成 清曬

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]