話抗爭者係 曱甴 嘅我唔該你入嚟

本主題由 辟易 於 2019-8-18 02:10 PM 移動
人蠢無藥醫,樓主你真係低智到唔想同你講

熱賣及精選
引用:
原帖由 賭神無敵 於 2019-8-18 09:36 AM 發表

師兄,睇洗你既貼文,其他我就唔想講,
只想對你講既:"香港人將會失去享有言論 新聞 出版的自由 結社 集會 遊行 示威的自由 組織和參加工會、罷工的權利和自由你講咗啲咩嘢政府唔啱聽 或者相反對政府嘅一啲無理政策唔好意思你就會畀人引渡返去大陸受審 咁然後會點呢我唔多講喇"

我想問師兄:你究竟有無睇過逃犯條例?以上既說話都講得出?就係無知者先會信你﹗

我來點醒你啦﹗我唔想長敍,只 ...
所以話同佢講都浪費時間
比人亂洗腦重以為自己救緊香港

香港一衰,唔知幾多年先返轉頭

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 世界真虛假 於 2019-8-18 09:39 AM 發表

黃絲係咁,講野冇論點
不如你講下逃犯條例有幾仆街?夠逃犯留係香港仆街?
淨係講d垃圾去台灣唔返黎受法律制裁
居然比人話佢地政治犯無做錯就夠反智

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hesheit111 於 2019-8-18 03:10 AM 發表

首先,你唔代表我,唔好騎劫我既自由!
我本人絕對支持逃犯條例,你知唔知大陸有幾多黑錢黎香港,用黑錢買樓係其中一樣方法。香港就係因為無逃犯條例,所以成為逃犯天堂,D錢想追都追唔到,特別係推高左依家香港既樓價!所以唔好話你地幫我,你地買唔起樓,問你地自己做左咩野!

同埋你地有無了解下條條例?你有無睇過?人地講咩都信?香港既逃犯條例移交要求比歐洲國家更高更嚴格:在歐洲國家,只要有關方面提出 ...
同意,有好多大陸人因為洗黑錢黎買保險,買樓
但中國告唔入,洗得乾乾淨淨
如果逃犯條例過左,尼d行業會有影響
當然唔想被通過
但對普通市民黎講,通過會對香港更好

只可惜班暴徒蠢過隻豬比人利用重笑哈哈

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 explorerfnk 於 2019-8-18 11:21 AM 發表

師兄,由佢講話走出同溫層呢句就知。

佢地根本接受唔到一樣野,就係社會有唔同聲音,唔同睇法,唔同手法去解決問題。
不過最重要係,反修列只係偽命題,搞毒立先係佢地目的,咁你掂解釋佢地都係唔會理你。 ...
其實香港係中國既,唔接受都要接受
好多人都回歸之後先出世,但居然話回歸前好好
奇怪,要佢地講出以前好左係邊個位又講唔到
以前泛民唔會反政府,依家會
唔係應該依家好過以前咩

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 何b仔仔 於 2019-8-18 11:49 AM 發表

可能我呢個諗法太過痴線 到咗而家一刻 我仲想你哋可以醒
影響經濟 影響民生 ?
大家都希望香港快點回復以前既安定繁榮昌盛  ?

我好希望你哋可以唔好咁短視 將所有嘢都睇得遠啲
你哋冇咗呢班曱甴幫你抗爭就真係仆街啦
612冇佢哋 逃犯條例過左啦

呢一條條例表面上係一條引渡條例 但係實質上佢有幾咁仆街你哋又知唔知?
A:我覺得實際上有幾仆街連你自己都吳知, 標準式懶人加易被洗腦類 ...
而呢件事我都覺得政府真係要反思, 而要反思既係新聞部, 點解一個政府文宣能力可以低成咁

講中我心聲
警察太廢政府太廢,硬不起來

引用:
原帖由 Redcoke 於 2019-8-18 11:52 AM 發表

五大訴求,無一樣同民生事有關⋯⋯
人地同你傾又話冇得傾

曱甴就係想做暴徙
佢地5大訴求都係關自己事
自私自利
重好意思話值得為你地班港豬坐監
嘩大佬,笑死人咩

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cskch 於 2019-8-18 12:14 PM 發表

我都覺政府無Q用, 大佬人地 "指鹿為馬", 你都唔識駁一句, 低B的. 我同黃絲傾, 佢地個個閃.

比咁Q多錢, 請班公務員番來, 有八成係反政府既, 你話政府低唔低能. 點解弱到咁. 我肯出市價高三成(機管局果D高幾倍)請人番來幫我做野, D人會反我? 傻既. 我覺得直頭要重整香港. ...
係呀,都唔明點用執法部門同政府都可以比班傻仔點黎點去
明明咁多漏洞
都唔識反駁
得1,2個識得講野,最近有個警察高層都唔錯

引用:
原帖由 scotfld 於 2019-8-18 01:35 PM 發表

係人地唔識得反駁,定係根本理虧?
我都答到既
佢地答唔到
唔係理虧,係佢地可能都係黃人

引用:
原帖由 hesheit111 於 2019-8-18 01:31 PM 發表

咁你係來自非洲定係菲律賓,定係南亞?
如果唔係,你阿爺個阿爺阿爺阿爺阿爺,同你老母個老母老母老母老母老母老母都係來自中國,所以你都係中國人,大陸人。
讀下歷史先啦 ...
香港等於中國人
唔認都無計,事實就係

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 scotfld 於 2019-8-18 01:31 PM 發表

香討一大班大陸爬牆過黎搵錢嘅,同香港民意永遠背道而馳
傻傻地
井底之蛙

引用:
原帖由 scotfld 於 2019-8-18 01:33 PM 發表

既然你咁唸,不如你子子孫孫全部返大陸讀書,世世代代全部返大陸住。

又或者,你根本就係大陸爬牆過黎的?
香港就係中國既
洗咩爬返中國
另外你係中國香港讀書
咁點解你唔爬去外國讀,或者死左去投胎

引用:
原帖由 scotfld 於 2019-8-18 01:36 PM 發表

你好 L 有錢架?
講得尼句
即係無交稅,正垃圾

引用:
原帖由 scotfld 於 2019-8-18 01:43 PM 發表

你一個大陸人可以代表全部香港人?
你尼隻蝗蟲想代表香港人?

引用:
原帖由 scotfld 於 2019-8-18 01:52 PM 發表

咁點解政府個個都唔幫返自己人?
因為個個都為自己
越係高層,越有機會係其他地方收黑錢
香港係罪犯天堂,比逃犯條例生效點搞

主題標籤 #新田 #香港 #高鐵
 20 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。