[亞洲電影] 國產動畫~哪吒之魔童降世

國產動畫~哪吒之魔童降世 E-mail 此主題給朋友

有冇人上大陸睇左?好睇嗎?香港會唔會上,想有粵語版同小朋友睇
https://www.youtube.com/watch?v=weANxzZDmTQ

進入香討影片區

熱賣及精選
引用:
原帖由 新人 於 2019-8-19 12:15 PM 發表

有冇人上大陸睇左?好睇嗎?香港會唔會上,想有粵語版同小朋友睇
https://www.youtube.com/watch?v=weANxzZDmTQ
睇咗,比個人預期高,不過某些內地人認為係笑點我唔識笑
哪吒造型初睇唔睇好,但越睇越覺得入形入格,夠邪氣!配音(普通話)把聲幫到角色好多!

香港幾時上映??

引用:
原帖由 新人 於 2019-8-19 02:42 PM 發表

香港幾時上映??
冇上映日期

回覆 引用 TOP

尋日上同女朋友睇,本來大陸動畫無期望,不過睇完真係覺得唔錯,人物外型我就覺得有啲醜,因爲我鐘意日本靚仔靚女設定,笑料亦都有啲老土,好多都係細路先會笑,不過畫面同打鬥真係好,最緊要故事ok,有熱血有親情友情,有幾個位的確好感動嘅,我命由我不由天,聽到都覺得勁!
我覺得呢套收幾十億人仔有佢嘅道理,值得一睇,而且又係貴,我響金光華睇,2個人都係100人仔有找

動畫效果唔錯,人物造型有嘅丑

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 秦始皇七世 於 2019-8-19 03:08 PM 發表

尋日上同女朋友睇,本來大陸動畫無期望,不過睇完真係覺得唔錯,人物外型我就覺得有啲醜,因爲我鐘意日本靚仔靚女設定,笑料亦都有啲老土,好多都係細路先會笑,不過畫面同打鬥真係好,最緊要故事ok,有熱血有親情友情,有幾個位的確好感動嘅,我命由我不由天,聽到都覺得勁!
我覺得呢套收幾十億人仔有佢嘅道理,值得一睇,而且又係貴,我響金光華睇,2個人都係100人仔有找 ...
師兄應該睇天氣之子先啱taste!
大陸難得一部老少咸宜收得嘅動畫戲,邊會有便宜丫。獅子王,黑超,掃毒2果啲就會平。呢部哪吒我覺得太乙仲搶鏡過魔童,寫情比較表面化,以改編故事算唔錯。

回覆 引用 TOP

又係呢的咁既畫風,主角做型又無新意,睇左預告已可以放棄!

回覆 引用 TOP

睇咗,好睇!太乙真人好好笑!

oldman@hk

回覆 引用 TOP

睇左 有感動位 對國產動漫改觀左 我响東門嗰頭戲院睇 70蚊兩張飛有找 再每人比兩蚊租3d眼鏡
我覺得值得睇 大人小朋友睇都會有得著 雖然都係有些位幾老土 但畫面處理得幾好 用神話傳說包裝 臨尾再有3個彩蛋(網上話) 但我睇嗰場只得兩個彩蛋

好睇 5分比4.8

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 新人 於 2019-8-19 12:15 PM 發表

网上评分挺高嘅  冇见倒有粤语版嘅

回覆 引用 TOP

應該香港唔會上啦,

高官問責制 = 高官做左衰野, 問佢是否負責, 佢話唔制
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。