[其他] 鴨記 旅遊sim 請注意

鴨記 旅遊sim 請注意 E-mail 此主題給朋友

我6月鴨記買日本 10/15日旅遊docomo sim
到日本,Andriod機不能用,已跟足APN,APN=mvno.net    名=inb
iPhone仍然可用,但不能share。
各位有買既請注意。
另外,Big C有替代品 3G 30日 2688日元。

熱賣及精選
引用:
原帖由 wwwvv0701 於 2019-8-20 06:40 AM 發表

到日本,Andriod機不能用,已跟足APN,APN=mvno.net    名=inb
各位有買既請注意。
另外,Big C有替代品 3G 30日 2688日元。 ...
???

要注意乜...
你又唔貼張卡出黎點注意?

咩野叫做Andriod機不能用, iPhone仍然可用
不過哩D 野通常都係用家問題多於張CARD

多數買SIM2FLY 8日卡, 用過6~7次, 只係試過一次夜晚用唔到, 好似當晚係SOFTBANK NETWORK 有問題.

有張CXL 出既全球道道LOAN, 好似都唔錯無乜伏, 平過SIM2FLY, 下次我會試

邊款咭?賣幾錢?係咪張咭本身唔可以Tethering?而家好多咭都唔駛set野,即插即用,仲買d要set野既咭?

照你咁講 其實係關鴨記咩事

Docomo 不嬲用落Andriod機都係麻煩 好似缺少左一條19頻

引用:
原帖由 wwwvv0701 於 2019-8-20 06:40 AM 發表

各位有買既請注意。
另外,Big C有替代品 3G 30日 2688日元。 ...
真係唔好買呢隻咭(應該無幾多其他款,只標示docomo,無其他公司名嘅,用15日)
我7-8月時用,慢到出汁,最壞情況時,得256k!
又喺咭面寫明新版本, 不降速,不限速!梗係啦,一開始時,最快都係得1MB, 降到256k 都好似唔多覺啦!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 radiohead297 於 2019-8-20 10:15 AM 發表

多數買SIM2FLY 8日卡, 用過6~7次, 只係試過一次夜晚用唔到, 好似當晚係SOFTBANK NETWORK 有問題.

有張CXL 出既全球道道LOAN, 好似都唔錯無乜伏, 平過SIM2FLY, 下次我會試 ...
這張.....
試過 Mate20, M4 pad, ***S9+ 全部吾得,插iphone就ok 但冇sharing

附件

15662698040323837209056971795340.jpg(508.26 KB)

2019-8-20 10:59 AM

1566269818204714776279716791292.jpg(474.14 KB)

2019-8-20 10:59 AM

補充,我用過幾年,都冇問題,速度可以接受,但今年就...

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 wwwvv0701 於 2019-8-20 10:59 AM 發表

這張.....
試過 Mate20, M4 pad, ***S9+ 全部吾得,插iphone就ok 但冇sharing
要SET APN 既CARD, 可免側免.

小弟幾年前用開淘寶卡, 30幾蚊有2GB 7日, 夠我FB 打CARD GOOGLE MAP 渣車, WHATSAPP.

有次幫同事買淘寶CARD, 同一個SELLER, 去到張卡用唔到, 同事去BIC CAMERX 買 traveler sim, 都係要入APN, 但一插即用到, 睇返係同淘寶卡一樣APN 資料, 即係死CARD.

而家淘寶CARD 又貴晒, 價錢同SIM2FLY 又差唔多, SIM2FLY 呢D 一插即用又可以香港開定CARD, 唔會再用返淘寶CARD 了.

回覆 引用 TOP

用3啦,超易搞,咪一樣呢個台

樓主哩張我都用過
係USER 問題

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 wwwvv0701 於 2019-8-20 06:40 發表

各位有買既請注意。
ais 出晒名好用 又唔洗set野喎 點解唔買? 你張卡幾多錢 ? 鴨記日本卡十幾款都唔知你講邊一張 不如你影張卡相出黎畀大家注意下仲好啦

YO !!
引用:
原帖由 wwwvv0701 於 2019-8-20 10:59 發表

這張.....
呢張 ...唔怪得之啦 你唔係第一個人啦 算啦

下次去東南亞日韓 買大路ais 真係冇死錯人

YO !!

回覆 引用 TOP

引用:

各位有買既請注意。
呢張卡我都賴過野,焗住用漫遊,日本細機場無SIM 卡賣,以後唔會去D排檔買,而家旅行用birdie , 未失過拖。

回覆 引用 TOP

主題標籤 #日本
 69 12345
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。