[英超] C.朗:差點被雲格簽到去阿仙奴 香討焦點

C.朗:差點被雲格簽到去阿仙奴 E-mail 此主題給朋友

C.朗拿度加盟曼聯前,曾有很多轉會可能

自2003年登陸英超,加盟曼聯以來,C.朗拿度(C.Ronaldo)在長達16年的時間里都堪稱球壇最耀眼的球星、巨星。然而,如今C.朗拿度自曝,當年他曾差點加盟雲格(A.Wenger)的阿仙奴。

C.朗拿度稱:「實際上,當時我同許多球隊都有接觸,比如華倫西亞。那時候我還遇到了雲格,也準備去阿仙奴效力了。另外我也和巴塞、皇馬和國際米蘭談過轉會。」

「但在那場比賽之後,曼聯對我產生了興趣。我也對加盟曼聯更感興趣,就加速了同曼聯的談判。」
  (長歌)

https://m.sina.com.hk/news/artic ... A5%B4-10529088.html

朗神差點成為兵工廠傳奇, 阿仙奴07年開始亦會爆發,曼聯阿仙奴角色互換,雲格變成c朗恩師,世事就是如此,可惜

歐聯呢D雞肋盃仔我地根本唔志在~

即管繼續抽, 球會賽事一開始你地又要無限深潛~

美斯係神! 萬中無一

光頭佬你背叛巴塞, 我唔會支持你
熱賣及精選
當年c朗肯定帶硬阿仙奴飛,冇得傾

美斯係神! 萬中無一

果陣阿記絕對唔失禮

引用:
原帖由 鋼條佬 於 2019-8-21 12:43 PM 發表

果陣阿記絕對唔失禮
冇錯,有埋c朗,如虎添翼

美斯係神! 萬中無一

回覆 引用 TOP

c朗 艾迪巴約(雲佩斯) 禾確特

問你死未

美斯係神! 萬中無一

回覆 引用 TOP

美斯:差點被雲格簽到去阿仙奴
伊巴:差點被雲格簽到去阿仙奴
巴利:差點被雲格簽到去阿仙奴
耶耶托尼:差點被雲格簽到去阿仙奴
基沙文:差點被雲格簽到去阿仙奴
簡迪:差點被雲格簽到去阿仙奴
祖赫特:差點被雲格簽到去阿仙奴

引用:
原帖由 味將軍 於 2019-8-21 12:50 PM 發表

祖赫特:差點被雲格簽到去阿仙奴 ...
阿仙奴起球場冇$買人,可憐我既雲爺爺,有少少錢洗下的話如今肯定受到更多尊重

美斯係神! 萬中無一

回覆 引用 TOP

如果去阿記一早拎咗世界足球先生啦

雲加好少睇錯人

引用:
原帖由 Beyond2014 於 2019-8-21 12:55 PM 發表

如果去阿記一早拎咗世界足球先生啦
謙虛,攞一屆,增添傳奇色彩

美斯係神! 萬中無一

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Beyond2014 於 2019-8-21 12:57 PM 發表

雲加好少睇錯人

冇07/08年既圖,頂住檔先!

美斯係神! 萬中無一

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 味將軍 於 2019-8-21 12:50 PM 發表

雲加的確有眼光,但去到阿記可能另一回事。

當年c朗初到曼聯太多花巧野,唔實用。 但費sir調教後, 實用性同效率高好多。如果係雲格調教, 去唔去到而家既高度真係未知之數。

引用:
原帖由 wongkit1 於 2019-8-21 01:02 PM 發表

當年c朗初到曼聯太多花巧野,唔實用。 但費sir調教後, 實用性同效率高好多。如果係雲格調教, 去唔去到而家既高度真係未知之數。
相信阿朗!

美斯係神! 萬中無一

引用:

後面果句「好彩」刪去了

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。