打印

新聞區猛吹無工開,真的嗎?

新聞區猛吹無工開,真的嗎? E-mail 此主題給朋友

[隱藏]
你,或認識的人,有否因“逆權運動”而無工開??願聞其詳~


所有留言,只代表個人意見,並非攻擊讀者。
熱賣及精選
我搵到工喎.年齡大架.不過明天會辭職.


回覆 引用 TOP

睇下做 d 咩行業。

我認識的人,包括自己,並無影響。反而做少了



「給我三千城管兵,一定收回釣魚島,給我五百貪腐官,保證吃垮小日本。」

回覆 引用 TOP

提示: 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽
[隱藏]
有一部份應該真,例如靠零售,旅遊,搵食,最近自由行/團客都少咗好多,當然有遊行元素,但你見香討都無人提過滙價你就知幾多人想將視線集中係近日政治運動手上


前排100對85,宜家差唔100對91,近幾日貿易戰又昇級,可能會再跌到93,咁來自中國大陸遊客來香港買野無拉拉就貴咗,特別係嗰職業水貨客更加無肉食,佢地原本就係香港買HKD1蚊大陸收番RMB1,即係原來佢地都有15%賺,咁你宜家得10%唔到,佢地根本唔理香港乜事,最梗要黎搵快錢,呢班人真係少好多,你見過關關口少咗好多人流你就FEEL到.


如果你想觀察經濟,有幾個指標可以分享下: 夾公仔機和短期租鋪賣平價貨(旺區無裝修鋪)
有危當然有機,美中 (可能包括台灣)打得越勁,如果香港地位不變,香港又會變番過去三地中轉站.



回覆 引用 TOP

提示: 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]






重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。


Copyright©2003- Discuss.com.hk Limited. All Rights Reserved.
版權所有,不得轉載。