打印

[翡翠台] 李佳芯被放入雪箱:只會做好手頭上嘅工作

李佳芯被放入雪箱:只會做好手頭上嘅工作 E-mail 此主題給朋友

[隱藏]
近日電視城內瘋傳李佳芯疑遭雪藏的消息,據知可能與她近月在社交媒體上發文抒發有關,有傳因網民將Ali的留言無限聯想放大,將香港示威運動扯上關係並留言唾罵,隨即Ali在微博留言澄清說:「有關『港獨』的指控,這兩字不曾在我腦海或心裡出現。從前沒有,現在更沒有。」有眾多網民留言表示支持Ali。



事情以為告一段落,但有傳TVB決定將Ali與兩大視帝黎耀祥與陳豪合作的劇集《殺手》暫時抽起停播。黎耀祥表示:「暫時未知幾時會播,只知已賣咗畀內地平台,預算會同步播,應該都會好快。」而監製陳維冠回覆時表示仍未收到公司通知,所以未知幾時會出街。除了《殺手》要押後外,甚至有傳《BB來了2》及《踩過界2》也無一幸免,Ali的角色也傳被徹換,《BB來了2》更要全劇換角,劇本要從新度過。同Ali有份合作拍攝《BB來了2》的黎諾懿表示:「因為同兩部劇撞期,咁所以要延期到下年2月份先再開。」(有冇收過Ali的角色將會徹換?)諾懿表示沒有聽到相關消息。至於《踩過界2》監製林志華則暫時未回覆。


黎耀祥表示:「暫時未知劇集《殺手》幾時會播,只知已賣了給內地平台,預算會同步播,應該都好快。」(葉志明攝)

對於疑被雪藏一事,週二(20日)Ali拍完新劇《愛美麗狂想》外景後,接受《香港01》訪問。她說:「(《殺手》抽起唔播住?)冇聽過。(《BB來了2 》《踩過界2》都要換角)都冇聽過,如果聽你咁講,我咪被雪藏,但我宜家仲拍緊《愛美麗狂想曲》,如果真係雪藏就唔會仲拍緊啦,我覺得唔會嘅,不過可以拍咗唔播嘅。(雪藏會唔會同之前網上留言有關?)相信唔會,因為我喺網上面都冇同人鬧交。(會唔會繼續在社交平台抒發情感?)有時候工作都好辛苦,我都係隨緣喺網上留言分享我工作上嘅點滴同感受。(怕唔怕因為咁毀咗自己嘅事業前途?)其實都唔諗得咁多,我只會做好我手頭上宜家嘅工作,最後公司點處理,我都控制唔到。」

李佳芯(Ali)2012年由有線電視轉投無綫,起初加入無綫只是擔任一些閒角,在短短7年間,Ali憑着自己的毅力及精湛演技成功入屋,備受無綫力捧,逐步晉身當家花旦之列,去年更憑劇集《BB來了》在《萬千星輝頒獎典禮2018》勇奪「最佳女角主」殊榮,成功躋身視后,神級演技備受很定,大家都一定會繼續支持佳芯既。


李佳芯去年憑劇集《BB來了》在《萬千星輝頒獎典禮2018》勇奪「最佳女角主」殊榮,成功躋身視后,神級演技備受很定。(葉志明攝)


《萬千星輝頒獎典禮2018》大會宣布李佳芯勇奪視后寶座時,同劇演員黎諾懿上前祝賀。(葉志明攝)













慘豬!紅左一陣咁快又要被打返落尼!不過唔緊!大家會支持佳芯!!!



嘈喧巴閉;咬住唔放!想睇最新抵死八卦新聞,立即追蹤「巨型芝娃娃」
熱賣及精選
黃絲臭雞一隻都唔可以放過


黃絲沒腦
下場也該如此!



同意永遠不會原諒佢臭雞


回覆 引用 TOP

[隱藏]
 
佳芯bb


35碎先正式上位 , 點知比自己一鋪清袋


回覆 引用 TOP

求仁得仁,路係自己揀。


回覆 引用 TOP

亂說話的後果


年紀唔細先來上到位。身為公眾人物喺敏感時刻含沙射影咁亂up。公眾都好清醒。雪咗仲好。等佢得閒去做自由西。
自毀前程。



[隱藏]
 
偽人的說話


自由西係冇好下場,抵死


回覆 引用 TOP

總之黃人都唔想再見到。


回覆 引用 TOP




回覆 引用 TOP

佢自由了~~


回覆 引用 TOP

[隱藏]
 
佢師姐涼瓜琪黃佢好多喎


 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
 




 


重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。


Copyright©2003- Discuss.com.hk Limited. All Rights Reserved.
版權所有,不得轉載。