• 瀏覽: 24,466
  • 回覆: 117
  • 追帖: 8
引用:
原帖由 阿火~~ 於 2019-8-24 01:18 AM 發表

小弟從未逗留伊豆,因為的確唔知有咩好玩,當然每人要既野不一,食應該係最吸引之處。
伊豆半島海岸線長,除咗海產以外,仲有好多海濱景色。我哋今次去咗雲見温泉,鄰近就有上邊好似円月島咁嘅千貫門。另去咗伊東温泉,就係上邊按針祭花火大會嘅地點。伊東有個大海灘,我哋喺伊東嘅時候,市內除咗因花火大會而有穿著浴衣嘅男女外,最多就係穿著泳裝嘅人。

除此以外,西岸駿河灣好天時可見仿佛浮於海面嘅富士山,堂ヶ島一帶有好特別嘅海蝕洞天窓洞,除咗喺地面可以望落去,天氣及海面情況許可的話可以乘船遊覽,又有潮退時先出現嘅連島沙洲,仲有個遠望海水係淺藍色、水清見底、由幾個海島天然組成防波屏障嘅沙灘。

除咗堂ヶ島一帶,其實沿海岸線仲有其他海濱景色可以發掘。

而以河津櫻聞名、但就算無櫻花都有好靚嘅河津七滝嘅河津,亦喺伊豆半島。

伊豆半島温泉資源豐富,上面提及嘅地方,都係温泉鄉,而仲有更多未提及嘅温泉。

我哋係想再去玩多幾日的。

熱賣及精選
引用:
原帖由 rainy大頭蝦 於 2019-8-24 02:18 AM 發表

見倒版頭張煙花相~即刻入黎留言支持四貓

北斗七星御來光~仲有煙花~

繼續等睇靚相
謝謝大蝦。

不過我想放嘅相已經放晒喇, 實在抱歉.

回覆 引用 TOP

so beautiful scene

引用:
原帖由 tucuxi 於 2019-8-22 05:32 PM 發表

公私兩忙, 大概 3 萬年無入嚟日板.  不過近幾年除咗去日本滑雪外, 其實每年都仲有去一兩次日本.

早兩星期兩公婆撇低兩個女去咗日本一趟, 今次係河口湖出發, 先睇河口湖祭 (可惜太忙無睇清楚花火地點, 傻傻地喺酒店等背景係富士山嘅花火, 結果九成九唔啱位)

https://lh3.googleusercontent.com/aCydNGOYUU4rOdaEeQdvI5TStyqQG ...
可以講解一下登頂程序嗎?什麽月份最好呢?

引用:
原帖由 constance1997 於 2019-8-24 06:32 AM 發表

so beautiful scene
景色確係好好。

謝謝觀賞。

回覆 引用 TOP

多謝分享

回覆 引用 TOP

正呀,多謝分享

回覆 引用 TOP

最尾張煙花相勁靚!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tucuxi 於 2019-8-24 06:30 AM 發表

伊豆半島海岸線長,除咗海產以外,仲有好多海濱景色。我哋今次去咗雲見温泉,鄰近就有上邊好似円月島咁嘅千貫門。另去咗伊東温泉,就係上邊按針祭花火大會嘅地點。伊東有個大海灘,我哋喺伊東嘅時候,市內除咗因花火大會而有穿著浴衣嘅男女外,最多就係穿著泳裝嘅人。

除此以外,西岸駿河灣好天時可見仿佛浮於海面嘅富士山,堂ヶ島一帶有好特別嘅海蝕洞天窓洞,除咗喺地面可以望落去,天氣及海面情況許可的話可以乘船遊覽 ...
多謝師兄有心講解

回覆 引用 TOP

感謝分享🙏

回覆 引用 TOP

支持

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tucuxi 於 2019-8-22 05:34 PM 發表

喺伊豆有幾餐喺温泉旅館食得唔錯:

晚餐一:

https://lh3.googleusercontent.com/3Q-Ss-KILxRvt9rN83Pi6FzjeKTHrb_reKtTuQQniUGKibHS2WVzem4jTuk2YqZugRzUx9SOs-KQ6kAMNVq_OLI44BaX5W4XI98Vzy9MmPAzzrcUG-akCVU5VOArmDRV7iFB7OGXC3 ...
夕食好豐富

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tucuxi 於 2019-8-24 06:30 發表

除此以外,西岸駿河灣好天時可見仿佛浮於海面嘅富士山,堂ヶ島一帶有好特別嘅海蝕洞天窓洞,除咗喺地面可以望落去,天氣及海面情況許可的話可以乘船遊覽 ...
so beautiful!

提示:支持鍵盤翻頁左 右