del

del E-mail 此主題給朋友

del

熱賣及精選
引用:
原帖由 香煎邊緣的主題 於 2019-8-4 02:00 PM 發表 

香港生活,三公必勝!
(公屋,公務員,公援)

公屋…
交租二千幾,十年免審查!
議員又住得,pt.25又住得!

公務員…
小六嘅學歷,薪金都過萬!
福利都算好,公屋俾間你!

公援…
每當經濟好,雙糧當花紅!
每當經濟衰,雙糧道難關!

一切只怪自己… 當年傻仔!
好在宜家大學生… 夠醒目!

認清咗目標… 向三公出發!
就可支持到生活… 七件事!

吃喝玩樂… 玩食訓!
股樓政經… 你咪講笑!

有錢都不如用黎…
換電話,食好野,去旅行! 

引用:
原帖由 香煎邊緣的主題 於 2019-8-4 02:00 PM 發表 

香港有100萬間公營房屋,
已經有300-400萬住戶喇!

香港又有18萬名公務員,
又多60-70萬名公帑家庭!

公援/長生津…等等,
受助人又有成80-90萬人!

全港只有750萬人…
大部份人不用理樓價,
升跌加減… 關鬼佢事!

幸運地享受生活~
香港三公… 感恩:
公正,公平,公開! 

回覆 引用 TOP

提示: 違規內容已被屏蔽
熄燈,鎖門,爆大鑊
del

回覆 引用 TOP

現實出來柒的是什麼人? 顯然易見

係呢度講野唔洗伸脷㗎

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 順應天命 於 2019-8-23 12:21 PM 發表

我朋友4x歲學歷初中,佢以前搵開三四萬個月,近幾年佣金少左,人工只係搵得萬二三;佢十幾年前買左樓,而佢上年樓換樓,要再做按揭,但今年就失埋業,而佢老婆都係做基層工作,搵得萬令蚊,仲有一對讀小學既仔女

佢同我講,佢只係想搵份$15000蚊嘅工,可以還到按揭,仲有養到一家大細,一對仔女

而我今年30頭,人地口講嘅廢青一個,我十幾歲中三學歷出嚟做餐飲&零售,見識過金融海嘯,銅鑼灣幾冷清,覺得做呢兩行 ...
minors

回覆 引用 TOP

樓主有得自由返工, 自由搭地鐵至講啦.

引用:
原帖由 順應天命 於 2019-8-23 12:21 PM 發表

我朋友4x歲學歷初中,佢以前搵開三四萬個月,近幾年佣金少左,人工只係搵得萬二三;佢十幾年前買左樓,而佢上年樓換樓,要再做按揭,但今年就失埋業,而佢老婆都係做基層工作,搵得萬令蚊,仲有一對讀小學既仔女

佢同我講,佢只係想搵份$15000蚊嘅工,可以還到按揭,仲有養到一家大細,一對仔女

而我今年30頭,人地口講嘅廢青一個,我十幾歲中三學歷出嚟做餐飲&零售,見識過金融海嘯,銅鑼灣幾冷清,覺得做呢兩行 ...
爭取沒問題,看爭取什么,爭取攬炒其他人,天下奇聞

講得幾岩!

回覆 引用 TOP

加油

回覆 引用 TOP

呢個時期揾工真係唔容易,祝好運。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2019-8-23 02:29 PM 發表

有呢啲心態嘅人應該全家生癌死
你啲咁嘅心態更不應存在於世上

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2019-8-23 02:29 PM 發表

有呢啲心態嘅人應該全家生癌死
記唔記得下次電療乜時間

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。