好奇想知呢處有冇何瘟屍的歌迷....

好奇想知呢處有冇何瘟屍的歌迷.... E-mail 此主題給朋友

不如分享下你愛佢原因?

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
提示: 違規內容已被屏蔽
me

引用:
原帖由 番鼠bb 於 2019-8-23 10:46 PM 發表

me
why

老老實實,覺得有幾首歌係好聽的,可惜達頼幫佢轉運轉幾廿劑都係星途暗淡

引用:
原帖由 beelzebub 於 2019-8-24 08:11 AM 發表

老老實實,覺得有幾首歌係好聽的,可惜達頼幫佢轉運轉幾廿劑都係星途暗淡
認同, 佢唱功唔差的, 但個人覺得佢太過有佢師父既影子, 冇咩個人特色 <---呢點係最重要的
去到台灣去比既話, 唱功又遠遠不及A LIN果D
當然, 政治問題再令佢冇辦法係HK, 大陸, 大部份東南亞地區搵食
唔紅都好正路, 當然, 當事人都唔MIND, 咁係冇問題的

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 朱主席 於 2019-8-24 02:37 AM 發表

why
把聲好聽 細細個就聽 當時唔知佢個名 係有星味

回覆 引用 TOP

臭曱甴一件

正義或許會遲來
但永遠會得到彰顯

回覆 引用 TOP

中意佢磨得又唱得

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 beelzebub 於 2019-8-24 08:11 AM 發表

的確佢有一定既唱功,而且有幾首歌好聽(尤其喜歡圓滿/化碟/如無意外)

回覆 引用 TOP

引用:

最HIT都係榮斯.萊斯
唔係陳冠A 做MV 男優, 鬼有人留意佢

長崎武銀

回覆 引用 TOP

唔講政治,以歌論歌係o.k既,例如木紋,勞斯萊斯,光明會等,我不是佢歌迷

回覆 引用 TOP

比較留意早期走rock style嘅佢,覺得比起當時的假想敵,在indie band出身,但轉型唱K歌的盧巧音更附合rock女的形像,《光榮之家》、《天使藍》、《迷你與我》、《元神出竅》、《水花四濺》等歌曲不時在k/band房點唱,後來rock味漸淡便開始冇再關注...

回覆 引用 TOP

聽到都想嘔

回覆 引用 TOP

記得當年小丸子主題曲同插曲
我所有屋企人都覺得歐倩怡果首唱得幾好聽、但何韻詩果首就唱得勁難聽
真心覺得佢唱功好麻麻,高音去唔到、控制抖氣位亦做得差...

回覆 引用 TOP

主題標籤 #奇想
 20 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。