中央出解放軍嘅機會大左

引用:
原帖由 bgbill 於 2019-8-24 04:50 PM 發表

拿拿林啦,派十万大軍落黎。
你出面
被全世界富豪暗殺全家有國家懷念你
搞到富豪們破大財
你出面啦
後果你全家負責

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 一個討論者3.0 於 2019-8-24 04:46 PM 發表

如果中央放任不管香港,會否做成香港港獨勢力更加猖獗,事無忌憚?
唔會唔理 政治金融同樣重視
如果硬要一樣 一定係政治

民陣隨後都幾大機會分裂 一班極端份子
佢哋自己玩火會燒襯自己

遲咗啦,一早出警察唔使成為被攻擊既對象。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 明日忽然牛牛 於 2019-8-24 03:28 PM 發表

中央對美國徵報復式關稅
意味中央已經公開同美國徹底反面
喺咁嘅情況之下
中央做任何事情
都再無須理會美國感受
即使對香港出動老解
對香港實行一國一制
亦再無後顧之憂

另一方面
美國爲左重創中國
極可能會用殺手
就係取消香港獨立關稅區地位
咁中國就連唯一抖氣位都冇埋

以上是旦一個計時炸彈一爆
都會對港股做成災難性影響 ...
我認為不大,因為港府沒要求,現在集結在深邊防是廣東武警,是防止香港暴徒過界,如果暴徒過界武警就可以借事入香港捉人,其實無論香港或內地已有非常大的聲音要出動解放軍,只是香港政府為一國两制這事不願要求,因為香港的地位得來不易,一出動解放軍香港便玩撚完,香港便不是特區了。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 keung135 於 2019-8-24 04:52 PM 發表

唔會唔理 政治金融同樣重視
如果硬要一樣 一定係政治

民陣隨後都幾大機會分裂 一班極端份子
佢哋自己玩火會燒襯自己
希望如你所願,民陣次次吹雞都幾十萬人出嚟,影響力唔可以睇小

洪七公同歐陽鋒鬥內力個陣。郭靖上去幫歐陽鋒?
今日香港就係咁回事。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 股價實有得升 於 2019-8-24 04:42 PM 發表

習近平先生最先做的
當然是斬殺中南海叛習高官及其家屬
殊九族先澳啦
好快又有高官被收拾了
情報收集差不多腳了
你們班想殺習近平者 睇路啦 ...
里場運動國內內奸都不少

唔使出老解,我信警察搞得掂

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kingofpower 於 2019-8-24 03:40 PM 發表

無論一國一制又或者取消獨立關稅區地位, 都會影响park在殤港的熱錢

熱錢走人, 發行的港纸泥碼跟據peg就會大幅萎缩 i.e. M2大幅萎缩, 到時o的樓就會大冧唔係10-20%係70-90%咁冧

出動解放軍 比 取消獨立關稅區地位 的威力更大

其實冇所謂, 殤港樓一早已過其他國際大城市5-10倍 ...
其實一國一制,同取消獨立關稅地位有連帶關係。

只要其中一件發生,另一件也會發生。

「給我三千城管兵,一定收回釣魚島,給我五百貪腐官,保證吃垮小日本。」

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 一個討論者3.0 於 2019-8-24 04:54 PM 發表

希望如你所願,民陣次次吹雞都幾十萬人出嚟,影響力唔可以睇小
因為華人性格係點??始終走唔甩嘅血統

最卜街班只口講 又唔會衝鋒
推人地仔女去送死(而且仲要死左都唔知乜事 爭取乜都盲目爭取)

事後出嚟攞政治本錢著數嘅 先最卜街

出老解即係承認一國兩制失敗

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kcmc 於 2019-8-24 04:45 PM 發表

外國封中國?而家有邊個國家有本事封中國呀?美國先唔講,擺明反面,英國硬脫歐,自己都唔掂,搵緊靠山...德國?經濟陷入緊衰退,有乜本事同中國鬥,德國佬早就把中國視為增長新動力,你睇今年佢係中國係外資投資排名第一就知啦...法國黃背心持續,空巴訂單又要靠中國...歐盟有d國家直頭係中國養緊,好似意大利,葡萄牙,希臘果D…南美嗰啲好似巴西,阿根廷等,唔係自己唔掂,就係攞緊中美大戰著 ...
米就係香港人短視無國際視野唔理解形勢,美國佬全國出晒力都打唔低一間中國科技公司。

回覆 引用 TOP

一單還一單,中國同老美唔啱啫,唔會就咁出兵俾歐洲有口實嘅。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 一個討論者3.0 於 2019-8-24 04:46 PM 發表

如果中央放任不管香港,會否做成香港港獨勢力更加猖獗,事無忌憚?
不會,通常一個較富裕地方會較有獨立傾向。但目前大灣區發展和將深圳發展為世界大都會,而將香港被隔離管控,有錢的和有材幹的人會移居內地。沒有內地支持,經濟只會逾來逾差,香港大眾市民生活只會逾差,到時又何來獨立,只會反過來要求一國一制。但這時應該是連門都無有 ...

引用:
原帖由 那些年的遺缺 於 2019-8-24 04:13 PM 發表

理店自己起先啦 而家美國加你三成,最大獲係中國係創新領域完全不及美國,單係手機軟件就比美國操控 中國好快會死
你死著中國都係度,放心

回覆 引用 TOP

主題標籤 #中國 #美國 #香港
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。