中央出解放軍嘅機會大左

中央出解放軍嘅機會大左 E-mail 此主題給朋友

中央對美國徵報復式關稅
意味中央已經公開同美國徹底反面
喺咁嘅情況之下
中央做任何事情
都再無須理會美國感受
即使對香港出動老解
對香港實行一國一制
亦再無後顧之憂

另一方面
美國爲左重創中國
極可能會用殺手
就係取消香港獨立關稅區地位
咁中國就連唯一抖氣位都冇埋

以上是旦一個計時炸彈一爆
都會對港股做成災難性影響

容許我補充一點
當其中一個炸彈引爆
另一個炸殫會跟住爆
原因我唔多講
大家諗深一層就會明白

熱賣及精選
引用:
原帖由 明日忽然牛牛 於 2019-8-24 03:28 PM 發表

中央對美國徵報復式關稅
喺咁嘅情況之下
中央做任何事情
都再無須理會美國感受
即使對香港出動老解
對香港實行一國一制
亦再無後顧之憂

另一方面
美國爲左重創中國
極可能會用殺手

都會對港股做成災難性影響 ...
唔好貿易囉,,領導都話食草吖,,你老美自己不停9叫

引用:
原帖由 股海無聊 於 2019-8-24 03:32 PM 發表

唔好貿易囉,,領導都話食草吖,,你老美自己不停9叫
領導大L把錢,邊使食草

無論一國一制又或者取消獨立關稅區地位, 都會影响park在殤港的熱錢

熱錢走人, 發行的港纸泥碼跟據peg就會大幅萎缩 i.e. M2大幅萎缩, 到時o的樓就會大冧唔係10-20%係70-90%咁冧

出動解放軍 比 取消獨立關稅區地位 的威力更大

其實冇所謂, 殤港樓一早已過其他國際大城市5-10倍

yeah攬炒

引用:
原帖由 明日忽然牛牛 於 2019-8-24 03:37 PM 發表

領導大L把錢,邊使食草
領導代國民講

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 明日忽然牛牛 於 2019-8-24 03:28 PM 發表

中央對美國徵報復式關稅
喺咁嘅情況之下
中央做任何事情
都再無須理會美國感受
即使對香港出動老解
對香港實行一國一制
亦再無後顧之憂

另一方面
美國爲左重創中國
極可能會用殺手

BAN

Power tends to corrupt, and absolute power corrupts absolutely

Never attempt to teach a pig to sing. It wastes your time and annoys the pig.

人才有用不好用,

奴才好用没有用.
其實有一篇巳講, 殤港銀行借左usd5600億上大陸, 內房債又幾千億美元

大陸直接投資殤港又接近usd一萬億, hkd九千多億是港股通結餘, 另外很多是買了殤港堆爛地(中海外早兩日都127億la)

大陸外儲usd 3T 多d, usd1.1T是美債, 另外o個usd2T基本上瞓晒身係殤港和大陸的爛地身上

引用:

中央對美國徵報復式關稅
喺咁嘅情況之下
中央做任何事情
都再無須理會美國感受
即使對香港出動老解
對香港實行一國一制
亦再無後顧之憂

另一方面
美國爲左重創中國
極可能會用殺手

嚇死人我唔想死呀!

everthing happen must be a reason.

回覆 引用 TOP

引用:

中央對美國徵報復式關稅
喺咁嘅情況之下
中央做任何事情
都再無須理會美國感受
即使對香港出動老解
對香港實行一國一制
亦再無後顧之憂

另一方面
美國爲左重創中國
極可能會用殺手

冇咁快哂冷,不過一步又一步行近

回覆 引用 TOP

捉走班暴徒同肥老泥及同黨去死刑香港就太平

又9吹

回覆 引用 TOP

理店自己起先啦 而家美國加你三成,最大獲係中國係創新領域完全不及美國,單係手機軟件就比美國操控 中國好快會死

港股變零點! 期待這一天

支持中央斬殺黃狗

主題標籤 #中國 #美國 #香港
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。