翻工日日要企既辛酸 香討焦點

引用:
原帖由 ricehigh 於 2019-9-7 11:12 PM 發表

咩冇, 我阿叔街市賣菜企左成世, 而家6十幾歲靜脈曲張到唔多行得
街市都有得休息吓嘅,雖然都係辛苦錢。零售街舖嗰啲企10個鐘真係無意思囉

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 黃金馬2 於 2019-9-7 09:20 AM 發表

我都覺政府應立例保障工人,零售行業重災區,俾張櫈員工坐下,亦係舒解員工疲勞嘅好方法,以顧客角度亦都係咁諗。
讚成! 好人道嘅要求啫

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Katie_chiu 於 2019-9-9 09:58 AM 發表

係尚生X造度買,叫脈通按摩油,handmade野!個同事睇佢地間診所,個醫師有教埋佢點按摩快D見效~
thx! 上網睇原來係中醫診所出 買黎試下先

回覆 引用 TOP

求神保佑嫁个阔佬啦!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Htttttt0915 於 2019-9-9 10:07 AM 發表

轉工吧,咁樣企遲早出事
認同。
呢D公司妄顧員工安全,企足8個鐘,沒有提供小休時間,整傷員工,可言之,不人道,沒人性化管理。

再深入去看,應該係讀死書返來香港做管理層,機械式思維。

慘!慘!慘!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kaka_shum 於 2019-9-5 10:12 AM 發表

日日都要企八粒鐘 搞到成腳浮晒青根...著短裙短褲好肉酸啊 點搞啊
足療師,收費相宜,可上門或居家

回覆 引用 TOP

資本家,權貴,統治者:  以前我的日子過得很好的, 要靚女有靚女, 要大屋有大屋, 你班賤民點解唔安安份份為我而勞動, 破壞了社會的安寧,搞到呢個屬於我的香港咁樣

回覆 引用 TOP

靜脈曲張?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 後天疑惑的妹頭 於 2019-9-5 08:49 PM 發表

著壓力袜,再加对專業吸矽膠鞋墊,放工唔好偷懶,晚晚浸下脚,舒缓疲勞D泡脚餅化妝铺有得賣
係咪爽X鞋墊?

浸熱水按摩,搽下喜療妥

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 whynotudie 於 2019-9-10 02:03 AM 發表

係咪爽X鞋墊?
Dr.x都有

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 leung_kiko 於 2019-9-5 11:15 AM 發表

所以我再累都會按摩對腳 每日用D精油按摩下真係會好好多架
你好有毅力丫,我好攰嘞,返屋就摊梳化度。边仲去谂紧捽脚呀。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kaka_shum 於 2019-9-5 10:12 AM 發表

日日都要企八粒鐘 搞到成腳浮晒青根...著短裙短褲好肉酸啊 點搞啊
小心靜脈曲張

回覆 引用 TOP

腳腫可能是尿酸高。
你注意飲食啦。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。