[住宿交通] 本人將於9月底去多倫多,請問租車自駕遊,邊間好,注意事項等..

本人將於9月底去多倫多,請問租車自駕遊,邊間好,注意事項等.. E-mail 此主題給朋友

因為不想麻煩親戚, 所以會自己租車, BNB...

請各位給點意見啦...時間有點急..

唔該晒..

熱賣及精選
引用:
原帖由 浪花一朵朵 於 2019-9-6 10:06 發表

因為不想麻煩親戚, 所以會自己租車, BNB...

請各位給點意見啦...時間有點急..

唔該晒..
你問吓親戚,呢兩間好唔好.
首選hertz,次選enterprise. 有拆扣code>https://www.asiamiles.com/zh/earn-miles/cars-transport.html

hertz在香港有公司,你唔租佢都會可以打電話去問清楚D條款.
...........................................................................................................................................
如收到 短消息(pm),
或網友私下給你訊息(PM) 話可以介绍乜乜物物,小心有伏.
並在右下角按檢舉,或公開給大家硏究吓.

如收到 短消息(pm),
或網友私下給你訊息(PM) 話可以幫你.介绍乜乜物物,小心有伏.
並在右下角按檢舉,或公開給大家硏究吓.
租車可使用Rentalccars / 租租車 比較網站..
兩個網站可一次比較價格 Enterprise, Avis, Budget等租車公司
上次5月多倫多租車 ,我用Rentalccars 租Enterprise, 比官方網站上省30%~~

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ggagag 於 2019-9-6 10:52 PM 發表

你問吓親戚,呢兩間好唔好.
首選hertz,次選enterprise. 有拆扣code>https://www.asiamiles.com/zh/earn-miles/cars-transport.html

hertz在香港有公司,你唔租佢都會可以打電話去問清楚D條款.
....................................................... ...
呢兩間好貴喎,樓主不如試吓discxxxt car rexxxxl; 另外可以試吓expxxxa 旅遊網站租車嘅服務, 價錢都算合理.

回覆 引用 TOP

通常機場攞車會貴成 1X%, 可以叫人車你去住附近攞車還車。

回覆 引用 TOP

我試過經租租X租過係比其他網站平,揀d大公司冇咩問題,如hertz,enterprise,alamo,dollar,thrifty等,保險去到先加

回覆 引用 TOP

謝謝各位寶貴的意見...

點解我唔想問親戚呢...因為佢係老人家,仲要千叮萬嘱同我哋講,
唔好租車,因為好危險...唉...又驚我哋唔習慣右呔....總之問左等於冇問...

引用:
原帖由 浪花一朵朵 於 2019-9-9 05:07 PM 發表

謝謝各位寶貴的意見...

點解我唔想問親戚呢...因為佢係老人家,仲要千叮萬嘱同我哋講,
唔好租車,因為好危險...唉...又驚我哋唔習慣右呔....總之問左等於冇問... ...
找間近你bnb既租車公司,我七月summer ,我自己也一拖二,起enterprise 租左架車自駕遊去大瀑布,outlet ,在downtown 就call Uber

回覆 引用 TOP

如果有Visa Signature或Infinite 卡去呢度租Avis有20-25人%折扣. Visa Infinite仲可以先入咗做Avis Preferred, 係呢度book車時入個會員號碼係機場攞車特快。一般係呢個網直接租包埋租車公司LDW保險。旅遊保險就搵間包租車氈底費。

https://production.rent-at-avis.com/avisonline/gb/avis_ams_partners1.nsf/c/visa+homevisa

記得攞埋國際車牌上網預約唔係排個幾兩個鐘!

回覆 引用 TOP

主題標籤 #多倫多 #自駕遊
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。