• 瀏覽: 2,161
  • 回覆: 11
見R牌入面有一個係R(GF)級—解釋:’發電設施裝置的電力工程‘,咁如果做一間專做緊急發電機公司技工,可唔可以出到呢個牌照,如果唔得,呢個牌其實做邊類型工作有,謝謝師兄回覆

引用:
原帖由 rockmanx1984 於 2019-9-7 20:26 發表

見R牌入面有一個係R(GF)級—解釋:’發電設施裝置的電力工程‘,咁如果做一間專做緊急發電機公司技工,可唔可以出到呢個牌照,如果唔得,呢個牌其實做邊類型工作有,謝謝師兄回覆 ...
呢個係講緊船上發電設施或飛機發電設施,普通大廈緊急或後備發電機係唔包括。

拒絕與豬對話
引用:
原帖由 鳳凰飛歷 於 2019-9-8 12:01 AM 發表

呢個係講緊船上發電設施或飛機發電設施,普通大廈緊急或後備發電機係唔包括。
唔好意思師兄,大樓機發電設施係用咩英文字表達?

引用:
原帖由 ckl997 於 2019-9-8 11:43 發表

唔好意思師兄,大樓機發電設施係用咩英文字表達?
而家係講例唔係講英文點寫,玩英文點寫,女朋友都叫gf

拒絕與豬對話
引用:
原帖由 鳳凰飛歷 於 2019-9-8 12:01 AM 發表

唔好意思師兄 你講船同飛機發電機會做邊啲公司有機會接觸到?船是否要船塢嗰啲?飛機就真是想唔到,請指教

Animal Crossing-美版
Name: Roy@1984
Town: Cheer(3個音符)
FRIEND CODE: 0860-1234-5873

咁根據機電工程署一般陸地上嘅發電機持咩牌先可以進行維修檢查🤔

引用:
原帖由 ckl997 於 2019-9-8 13:28 發表

咁根據機電工程署一般陸地上嘅發電機持咩牌先可以進行維修檢查🤔
你返去公司問下做發電機保養條友揸B定R(GF)

拒絕與豬對話
引用:
原帖由 rockmanx1984 於 2019-9-8 13:12 發表

唔好意思師兄 你講船同飛機發電機會做邊啲公司有機會接觸到?船是否要船塢嗰啲?飛機就真是想唔到,請指教
點解要出個R,而唔寫工作證明拎B/A?

拒絕與豬對話
講漏左,近期新興既太陽能發電都屬發電設施

拒絕與豬對話
引用:
原帖由 鳳凰飛歷 於 2019-9-8 03:36 PM 發表

點解要出個R,而唔寫工作證明拎B/A?
其實因為有朋友介紹份工做發電機 ,我又見r牌有個關於發電設備,拎呢個牌資格資料又少,所以想了解下,加上又好少人有,我又想睇下會不會拎到呢類特別牌,所以上來問

Animal Crossing-美版
Name: Roy@1984
Town: Cheer(3個音符)
FRIEND CODE: 0860-1234-5873

引用:
原帖由 rockmanx1984 於 2019-9-8 04:57 PM 發表

其實因為有朋友介紹份工做發電機 ,我又見r牌有個關於發電設備,拎呢個牌資格資料又少,所以想了解下,加上又好少人有,我又想睇下會不會拎到呢類特別牌,所以上來問 ...
如果,e 電接市電,要。
太陽能遲D都要

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 rockmanx1984 於 2019-9-8 04:57 PM 發表

其實因為有朋友介紹份工做發電機 ,我又見r牌有個關於發電設備,拎呢個牌資格資料又少,所以想了解下,加上又好少人有,我又想睇下會不會拎到呢類特別牌,所以上來問 ...
車牌 P 牌都好少人有,你估會唔會值錢過正牌?

答番正題。
大部份行內人都會搭你 R 牌基本上係廢的..
反而 A/B/C 先會有用。

一切都很好!鬥爭已經結束了!
我戰勝了自己。
我熱愛國保!我熱愛老大哥!

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]