[無綫新聞] TVB新聞記者唔專業,直播記者仇警言論

TVB新聞記者唔專業,直播記者仇警言論 E-mail 此主題給朋友

現在影片中有證有據,兩隻公乸孽畜公然用長鏡拍攝警員編號,甚至說不會放過他的惡毒鬼話。希望廣傳同傳上微博,向全國人民齊起投訴和抵制TVB香港無線電視新聞部📺!😤😡😡😡

🗣🗣TVB 記者和攝記,昨晚寶林港鐵站zoom警察UI,但唔記得熄咪實錄,仲話唔會放過佢喎!🤬🤬🤬

熱賣及精選
【大家可集合力量投訴該黑記】

電郵地址 : [[url=url=tvbpr@tvb.com.hk]url=tvbpr@tvb.com.hk[/url]][url=tvbpr@tvb.com.hk]tvbpr@tvb.com.hk[/url][/url]

致公共及社區關係部 :

本人於2019年9月5日(四) 凌晨12時段正在家中收看貴台無線直播新聞 "將軍澳寶琳港鐵站事件" 直播報導,在12:47am時間 我看到有一幕影住防暴警察的時候,聽到旁白女記者跟攝影師對話如下 :
男攝影師 : 企喺邊好似中間呢一個........
女記者 : 幫我影住佢 (當時鏡頭將其中一名警察的膊頭號碼無限放大展現在電視螢光幕上)
男攝影師 : 80XX(號碼)
女記者 : 告佢啦真係,我唔會放過佢囉
男攝影師 : 80XX(號碼)
男攝影師 : 仲有邊個?企喺邊度著左燈嗰個?(當時鏡頭亦追蹤另一名警察的膊頭號碼)
女記者 : 係呀!我唔放過你囉真係

兩人行為可恥!其居心何在?

我知道貴台的理念「無線新聞事事關心」但這兩位記者連防暴警察的警員編號都如此關心,及極度偏倚帶有仇恨的報導手法,令本人心寒而慄毛骨悚然,亦有違專業新聞從業員不偏不倚的操守與精神,因此事我對貴台的新聞專業抱有極度懷疑、及失望,日後亦不希望再次在電視直播新聞報導見到如此低端的女記者報導新聞,引起觀眾不安,希望貴台嚴肅跟進此事。

一直支持無線觀眾上
😤針對警察要廣傳🔪

打電話投訴

回覆 引用 TOP

已通知大陸, 全球華人抵制TVB. 

尋晚個女記者,真係離哂譜,叫佢去毒果同立塲做啦

個女記者叫乜名?

呢啲咁嘅記者同攝影師 唔該炒咗佢 做嘢一啲都唔中立

引用:
原帖由 七個黃色獅子 於 2019-9-8 02:06 AM 發表

個女記者叫乜名?
無留意tim

投訴冇用的,放上微搏吧,炒上大陸先有用

我懷疑袁志偉已墮馬

引用:
原帖由 k7700 於 2019-9-8 02:07 AM 發表

呢啲咁嘅記者同攝影師 唔該炒咗佢 做嘢一啲都唔中立
所以希望大家出一分力去投訴同廣傳,警人好慘,被人針對,寸步難行

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2019-9-8 01:49 AM 發表

已通知大陸, 全球華人抵制TVB. 
一早要抵制呢個仆街台

引用:
原帖由 Milky128 於 2019-9-8 01:28 AM 發表

現在影片中有證有據,兩隻公乸孽畜公然用長鏡拍攝警員編號,甚至說不會放過他的惡毒鬼話。希望廣傳同傳上微博,向全國人民齊起投訴和抵制TVB香港無線電視新聞部📺!😤😡😡😡

🗣🗣TVB 記者和攝記,昨晚寶林港鐵站zoom警察UI,但唔記得熄咪實錄,仲話唔會放過佢喎!🤬🤬🤬

影片 ...
曱甴黑記

回覆 引用 TOP

應該影多d🤣🤣 如果吾系就真系cctvb 遲早摺

起賤人黑記叫咩名

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。