新牌仔第一次去esso入油,諗唔明點減$3.3

引用:
原帖由 meng_1013 於 2019-9-9 02:59 PM 發表

大星星用紅卡月結減$2.5 + 60/55/50 coupon最抵。
油價 $17.29
折後 $14.79

付$400送$60, 入油 $400 / $17.29 = 23.13L
免費公升: $60 / $17.29 = 3.47L
收費公升: 23.13L - 3.47L = 19.66L

月結時:
19.66L x $14.79 = $290.77
平均油費 ...
請問 coupon 點拎?

回覆 引用 TOP

精選汽車
引用:
原帖由 meng_1013 於 2019-9-9 03:21 PM 發表

起碼可以用55/50, 60多數要用HSBC卡找數

大星星用紅卡月結減$2.5 + 60/55/50 coupon最抵。
油價 $17.29
折後 $14.79

如果有送$60, 總折扣達$4.72

付$400送$60, 入油 $400 / $17.29 = 23.13L
免費公升: $60 / $17.29 = 3.47L
收費公升: 23.13L -  ...
師兄我都想知coupon點囉,渣左車幾年,聽人用coupon多,自己連囉都唔識囉,我意加張卡係減2.7,然後自動用渣打信用卡找數,係米即係要轉用匯豐卡找數佢就會寄比我?另外55或者50蚊coupon又邊道先囉倒?🙇🏻‍♂️🙇🏻‍♂️🙇🏻‍♂️謝謝

我都係esso但我每次一有每升減$2.4或$2.3就會去加油既。

回覆 引用 TOP

高手

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 露人夾 於 2019-9-9 06:20 AM 發表

首先,佢係「最高」減到$3.3,其次唔係現兜兜減,要儲分換油卷,仲要計你儲7千幾分換果個唔記得係咪$300油卷,除開先有每L減$3.3,如果你貪快換果$10、$20油卷除開係無咁多。如果唔想煩,而家好多車隊卡做到頭兩年$3.x,之後$2.8,自己留意下 ...
信用卡扣錢果間?成日亂扣,已中過伏,永不幫襯

Jadore Dior
謊言不會因為看似漂亮
就不會給別人帶來傷害
引用:
原帖由 toyotacar2 於 2019-9-9 03:41 PM 發表

我用中國石油係直接減$3.5 
係!尼排我都轉左中石油,仲要日日都減$3.5,勁正

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 香水格格 於 2019-9-9 10:17 PM 發表

你係指油站亂扣定銀行亂扣?

引用:
原帖由 fung123b 於 9-9-2019 22:28 發表

你所講係邊間?我用嘅油卡係用銀行戶口扣數的,但未出現過扣錯情況。

引用:
原帖由 fung123b 於 2019-9-9 10:28 PM 發表

我都係問緊佢,你問錯我了

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 香水格格 於 2019-9-9 10:17 PM 發表

師兄介唔介意分享下扣錯錢,中伏事件?

早幾日都收到HSBC寄黎大星星送60劵, 但唔知可唔可以配合紅卡使用...有冇師兄知道

入中石化唔洗煩,用過幾隻油,似shell

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 roychai1991 於 2019-9-9 21:58 發表

師兄我都想知coupon點囉,渣左車幾年,聽人用coupon多,自己連囉都唔識囉,我意加張卡係減2.7,然後自動用渣打信用卡找數,係米即係要轉用匯豐卡找數佢就會寄比我?另外55或者50蚊coupon又邊道先囉倒?🙇🏻‍♂️🙇🏻‍♂️🙇🏻‍♂️謝謝 ...
有d師兄係新界SHK旗下商場搞泊車優惠拎,之前聽過荃灣廣場有,宜家唔知。
我成日上Carousell買,$10有4-8張,都抵啦。
搞張紅卡填張表交d資料,等寄黎就用得。
其他師兄話直接去中石化/油果d減$3.5, 我揸咁耐車未入過中石化/油,亦都唔會去

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 bigbigorange 於 2019-9-9 23:18 發表

早幾日都收到HSBC寄黎大星星送60劵, 但唔知可唔可以配合紅卡使用...有冇師兄知道
唔得嫁,一定要用hsbc卡俾錢,紅卡係月結。

引用:
原帖由 meng_1013 於 2019-9-9 11:40 PM 發表

唔得嫁,一定要用hsbc卡俾錢,紅卡係月結。
我有d亂添……
如果我去大粒星申請張紅卡,咁將紅卡應該係同我張hsbc信用卡綁定左?

每次去入油係咪直接比將紅卡職員就得呢?好似記數咁,下個月就會喺月結單度收返上個月ge油錢?

唔駛攞信用卡出黎碌?

咁用紅卡係有冇得再用嗰d coupon架呢?

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。