新牌仔第一次去esso入油,諗唔明點減$3.3

新牌仔第一次去esso入油,諗唔明點減$3.3 E-mail 此主題給朋友

原諒我白痴一問:

今日去esso入油,叔叔話有得做會員有得減3.3,咁我照做
但係計計下條數都係減得嗰$1.5

油價:$17.29
實際支出:$400
油總共升:25.333 lit

第一次開卡,見積分有 759.9 分

見官網都係寫每350分都係送多$10蚊油,咁我有700分,都係送多$20蚊油姐.....點計都計唔到減$3.3

精選汽車
引用:
原帖由 露人夾 於 2019-9-9 06:20 AM 發表

首先,佢係「最高」減到$3.3,其次唔係現兜兜減,要儲分換油卷,仲要計你儲7千幾分換果個唔記得係咪$300油卷,除開先有每L減$3.3,如果你貪快換果$10、$20油卷除開係無咁多。如果唔想煩,而家好多車隊卡做到頭兩年$3.x,之後$2.8,自己留意下 ...
唉.....咁真係蝕左......
我平時用大粒星,400送60 coupon,計埋都減到 $2.9
下次都係直接用 coupon 算..... 唔再信嗰d減 3.3............

引用:
原帖由 ki116 於 2019-9-9 03:02 PM 發表

大星星係可以用完油卡再用coupon
你ge意思係申請張車隊油卡 (例如本身減$2.6嗰d),再可以同時用埋 400減 $5/60 嗰d coupon??

引用:
原帖由 yoshiki321 於 2019-9-9 03:37 PM 發表

邊度有大星星$60 coupon拎?我只見$50 & $55
我 d coupon 都係d fd 比我
有時係 400減55 , 有時400減60

佢地揸左好多年車......信用卡寄比佢

我由day1到而家,揸左車9個月左右,我到而家都冇信用卡公司寄過coupon 比我......

引用:
原帖由 meng_1013 於 2019-9-9 04:06 PM 發表

你有無用信用卡付款?
我有時上CAROUSELL 買油券, 入油時又問下油站有無油券拎
次次都係用信用卡黎比錢的
hsbc / 恆生都有用.....但係就冇coupon 寄比我......可能我銀行戶口少錢....唔係特選客戶

引用:
原帖由 pickballboy 於 2019-9-9 06:29 PM 發表

你有冇㨂唔收推廣信息?
我印象中就好似冇剔「唔收推廣訊息」

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 chantinlung 於 2019-9-9 06:32 PM 發表

搞一大輪都唔慳得幾多,直接去中石油减$3.5, 簡單直接。揸得車,是但啦。
hi 師兄,我都有中石油會員呀,佢地都有sent sms 比我,9月都做緊減$3.5
但係佢d油站好少.....又唔就腳.......我住大埔,冇奶油下下揸去大埔道嗰間入 XD

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 eriealan 於 2019-9-9 07:57 PM 發表

大猩猩
師兄,你lee 張係之前d師兄們講ge 大粒星紅卡?

引用:
原帖由 香水格格 於 2019-9-9 10:17 PM 發表

信用卡扣錢果間?成日亂扣,已中過伏,永不幫襯
師兄介唔介意分享下扣錯錢,中伏事件?

引用:
原帖由 meng_1013 於 2019-9-9 11:40 PM 發表

唔得嫁,一定要用hsbc卡俾錢,紅卡係月結。
我有d亂添……
如果我去大粒星申請張紅卡,咁將紅卡應該係同我張hsbc信用卡綁定左?

每次去入油係咪直接比將紅卡職員就得呢?好似記數咁,下個月就會喺月結單度收返上個月ge油錢?

唔駛攞信用卡出黎碌?

咁用紅卡係有冇得再用嗰d coupon架呢?

引用:
原帖由 meng_1013 於 2019-9-10 12:03 AM 發表

Coupon有2種,第1種係不限付方式,第2種係限制使用某銀行信用卡付款。

紅卡係月結形式,銀行戶口 (Saving Account / Current Account) 月結時扣數,入油時只需要將紅卡俾職員就可以,不用即時付款。

紅卡可以與第1種係不限付方式的Coupon一併使用。

你收到HSBC減$60 Coupon,係屬於第2種限制使用某銀行信用卡付款的Coupon ...
謝謝師兄,而家明晒
我d fd 比得我嗰d 同 carousel 多數平賣嗰d coupon 都係要用指定信用卡……

而冇限制嗰d coupon 係咪好難攞?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。