[傢俬電器][疑問求助] 現時買冷氣機係咪夠曬平?

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2019-9-13 08:49 PM 發表

你間屋真巨大~
我間得85,阿妹個間80都係裝了樂聲窗口機,覺得佢琴用囉。

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 Xrong 於 2019-9-13 08:43 PM 發表

我父母嗰間房都裝咗大金分體剩冷,佢間房大實用146呎,舊年裝隻最新款散熱機可以放在大廈原來的位置(細的裝倒),不用裝個架再吊一大舊野出去,我間房細裝樂聲窗口機,廳都係裝樂聲分體機。 ...
房實用146呎........wow 豪宅

引用:
原帖由 空申飛 於 2019-9-14 11:09 PM 發表

房實用146呎........wow 豪宅
唔係豪宅啦的舊樓,父母嗰間本來套房佢拆咗個廁所就覺得大的。

引用:
原帖由 Xrong 於 2019-9-14 11:14 PM 發表

唔係豪宅啦的舊樓,父母嗰間本來套房佢拆咗個廁所就覺得大的。
OIC.......我間房大概得 80 呎,細路間房約 60 幾呎,好細囉

引用:
原帖由 空申飛 於 2019-9-14 11:42 PM 發表

OIC.......我間房大概得 80 呎,細路間房約 60 幾呎,好細囉
全間實用627呎,我間85呎我妹嗰間79呎。

引用:
原帖由 Xrong 於 2019-9-14 11:44 PM 發表

全間實用627呎,我間85呎我妹嗰間79呎。
而家居住環境黎講,相當唔錯

引用:
原帖由 空申飛 於 2019-9-15 12:22 PM 發表

而家居住環境黎講,相當唔錯
父母買的佢地既理想同願望係希望有一個溫暖和諧的家,應該成功做到了。

引用:
原帖由 Xrong 於 2019-9-15 12:34 PM 發表

父母買的佢地既理想同願望係希望有一個溫暖和諧的家,應該成功做到了。
撇開屋企面積唔講,擁有一個溫暖和諧的家確係唔容易,父慈子孝,兄友弟恭,得來不易

題外話 : 好似呢度有 D 網友,無論係住公屋或千呎大屋,成 Q 日出帖數臭自已嘅兄弟姐妹甚至父母,唔知佢地乜野心態

引用:
原帖由 空申飛 於 2019-9-15 12:41 PM 發表

撇開屋企面積唔講,擁有一個溫暖和諧的家確係唔容易,父慈子孝,兄友弟恭,得來不易

題外話 : 好似呢度有 D 網友,無論係住公屋或千呎大屋,成 Q 日出帖數臭自已嘅兄弟姐妹甚至父母,唔知佢地乜野心態 ...
我唔係經常睇但都見過啲帖,如果我就唔會咁做囉,鬥來鬥去過一生何必?你食飯未啊,我同屋企人飲緊茶拜拜。

引用:
原帖由 請你好好放低! 於 2019-9-11 01:21 AM 發表

借問,洗冷氣有無用?4年左右已經唔涼,以前果部,10年沒洗都沒問題
梗係有用啦,我剩係洗下隔塵網即刻涼左4。5度。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Xrong 於 2019-9-15 12:59 PM 發表

我唔係經常睇但都見過啲帖,如果我就唔會咁做囉,鬥來鬥去過一生何必?你食飯未啊,我同屋企人飲緊茶拜拜。
天下無不是的父母,間中頂幾句一定有,但成日出帖唱自已阿媽蠢,冇用,呢樣唔啱嗰樣唔對,煮野唔好食,頑固,又話阿媽怕凍和電費問題唔想開冷氣等等不知所謂嘅話題,.........第時自己都會老,仔女同樣咁對你會好受嗎 ? 或者因為嗰位網友都 50 幾歲而且係毒男,所以唔怕有報應

引用:
原帖由 空申飛 於 2019-9-17 03:08 PM 發表

天下無不是的父母,間中頂幾句一定有,但成日出帖唱自已阿媽蠢,冇用,呢樣唔啱嗰樣唔對,煮野唔好食,頑固,又話阿媽怕凍和電費問題唔想開冷氣等等不知所謂嘅話題,.........第時自己都會老,仔女同樣咁對你會好受嗎 ? 或者因為嗰位網友都 50 幾歲而且係毒男,所以唔怕有報應 ...
心地好啲心態平和一啲不要太小氣,遇到唔啱意講小句收聲當幫忙。出奇年紀咁大唔怕有報應?

回覆 引用 TOP

我部窗口冷氣早幾日都俾樓下投訴,望咗下真系好似倒水咁
自己用個螺絲批 拆個膽出來 發現裡面成盤水去唔到,有好多滑散散嘅泥漿封住咗個出水口,清理完就冇事

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2019-9-9 11:26 PM 發表

被投訴滴水,加上磨打聲好嘈,與其叫人整,不如換過部新(一匹機)既;大家俾D意見吖~
呀賭友  買冷氣 要睇面積
我當年 貪平在客廳 買左部 一匹
原來客廳 面積太大 會長期 唔夠凍 冷氣壓縮機 長期開動
電費 會比兩匹 最少貴 $200一個月

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。