列印

[Q&A] 四國JR 放行李箱

四國JR 放行李箱 E-mail 此主題給朋友

各位師兄,小獨獨本年11月初去四國6日,全程JR,想問下電車上會唔會有位置放大行李箱,因為小獨獨第一次去四國🥺

熱賣及精選
引用:
原帖由 kcfong58 於 2019-9-10 11:35 AM 發表
各位師兄,小獨獨本年11月初去四國6日,全程JR,想問下電車上會唔會有位置放大行李箱...
唔會預留大型行李位置, 但四國鐵路入座率有限, 你坐埋一邊, 基本上唔會影響到其他人, 自己識做就可以.

引用:
原帖由 Douzo 於 2019-9-10 11:47 AM 發表
唔會預留大型行李位置, 但四國鐵路入座率有限, 你坐埋一邊, 基本上唔會影響到其他人, 自己識做就可以.
多謝師兄意見,但我去喔時,撞正日本長假,怕多人坐,無位放行李😓

引用:
原帖由 kcfong58 於 2019-9-10 11:49 AM 發表
多謝師兄意見,但我去喔時,撞正日本長假,怕多人坐,無位放行李
咁都冇辦法, 唯有自己識做, 坐埋一二角, 唔好阻到人.
另一角度睇, 長假期日本人玩國內旅行搭火車, 即是佢地都有行李, 唔爭在多你一個.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kcfong58 於 2019-9-10 11:49 發表

多謝師兄意見,但我去喔時,撞正日本長假,怕多人坐,無位放行李😓
佢地放假出去玩呢 一係自駕 一係跟團 走去坐電車唔會太多

YO !!
引用:
原帖由 FairyKingPrawn 於 2019-9-10 12:32 PM 發表
佢地放假出去玩呢 一係自駕 一係跟團 走去坐電車唔會太多
一家四口坐電車來回, 貴過自駕油錢 + 路費 好多.

回覆 引用 TOP

每卡車廂最後排座位後可放大喼,如冇位我試過有職員叫我放卡與卡中間的走廊位

引用:
原帖由 kcfong58 於 2019-9-10 11:35 AM 發表
各位師兄,小獨獨本年11月初去四國6日,全程JR,想問下電車上會唔會有位置放大行李箱,因為小獨獨第一次去四國🥺
有行程未 ?
善用 宅急便 送行李.
及部份日子寄存行李於中途酒店.
只帶小行李跟身.

引用:
原帖由 uncle9nine 於 2019-9-10 01:01 PM 發表
每卡車廂最後排座位後可放大喼,如冇位我試過有職員叫我放卡與卡中間的走廊位
多謝師兄經歷分享👍

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 sumsum森 於 2019-9-10 03:26 PM 發表
有行程未 ?
善用 宅急便 送行李.
及部份日子寄存行李於中途酒店.
只帶小行李跟身.
師兄,有想過宅急便,但驚寄失,所以唔會選擇😅

回覆 引用 TOP

主題標籤 #四國
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]