[其他] 去澳門千祈唔好住萬X酒店

去澳門千祈唔好住萬X酒店 E-mail 此主題給朋友

我在2019年9月8日入住澳門萬豪JW酒店,當天亦是我的生日,但對於當天酒店給予的服務感到十分失望,酒店在未經我授權之下連續兩次有員工進入房間,前提是我已經在房間內設定請勿打擾,但由於酒店內部系統失誤,導致在我離開房間後不到3小時自動將請勿打擾改打掃,結果有連續兩位的同事在我不在房間的時候自由進出本人房間,而前提是酒店在我致電到前台作出投訴才發現,針對於酒店應該是可以保障到客人安全及私隱,但發生了不可原諒的錯誤,而之後酒店作出的回應亦沒有誠意及歉意。
貴為一間五星級酒店卻犯下了這些不應該犯的錯誤,如果你有意在這間酒店入住的話,請先想想這間沒有任何安全及私隱度的酒店是否適合入住。

熱賣及精選
我上次住金沙城瑞吉先知
原來無較do not disturb
d職員真係會入黎
先放左生果同welcome card
跟住冰桶
跟住入黎見到執緊床
以為有special service tim

彩虹憍再會, 延續未完情
領養請在面書搜尋Olausen Lisa
引用:
原帖由 billyfung11 於 2019-9-10 06:29 PM 發表

我上次住金沙城瑞吉先知
d職員真係會入黎
跟住冰桶
跟住入黎見到執緊床
以為有special service tim ...
但係我真係整咗請勿打擾制 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

回覆 引用 TOP

JW 大門有防盜鏈喎 你應該要上鎖啦 

店方有問題 你都要付返一部份責任

YO !!
引用:
原帖由 billyfung11 於 2019-9-10 06:29 PM 發表

我上次住金沙城瑞吉先知
d職員真係會入黎
跟住冰桶
跟住入黎見到執緊床
以為有special service tim ...
五星級酒店一般會有開床服務,如唔想有要預先按DND掣,或掛DND牌。

萬豪咁橋壞左個掣,又咁橋樓主特別介意,其實有少少啱啱遇著剛剛。

對其他大部份人嚟講,又好似冇必要因為樓主呢次經歷,就特登唔住萬豪喎!

引用:
原帖由 FairyKingPrawn 於 2019-9-10 08:28 PM 發表

據樓主所講,職員應係喺樓主外出時進入,樓主返嚟時才發現。

職員要入已check in嘅房,一般會先按門鈴,如果樓主當時喺房,就可以唔比佢地入嚟。

我自己多數check in後就外出活動,一般唔太介意我外出期間,職員入嚟開床。

間中check in後會stay喺房hea,到食晚飯時先出去,咁我梗係唔希望職員當我喺房時走入嚟,一般我會按DND掣,加上防盜鏈。

回覆 引用 TOP

悅榕莊係一日執兩次房, 樓主都可以去少間

9官話你唔認罪, 先有悔意!!!
_二
引用:
原帖由 May9718 於 2019-9-10 06:19 PM 發表

我在2019年9月8日入住澳門萬豪JW酒店,當天亦是我的生日,但對於當天酒店給予的服務感到十分失望,酒店在未經我授權之下連續兩次有員工進入房間,前提是我已經在房間內設定請勿打擾,但由於酒店內部系統失誤,導致在我離開房間後不到3小時自動將請勿打擾改打掃,結果有連續兩位的同事在我不在房間的時候自由進出本人房間,而前提是酒店在我致電到前台作出投訴才發現,針對於酒店應該是可以保障到客人安全及私隱,但發生了 ...
張請勿打擾燈改成清潔燈,呢個情況絶小會出現,請勿打擾燈是紅色而清潔燈是綠色,門邊有三個掣,分別是總掣,請勿打擾及清潔掣,全間房唯獨門邊D燈光特別暗,會否是你㩒錯掣,同出門時有無留意到是否著了紅燈?

萬豪個電窗簾真係有D問題,好多時一開門,佢會自動同你閂窗簾,如果你發覺出門時窗廉跟你回房時不一樣,而認為有人入過來,是錯的,我住得多, 習以為常

回覆 引用 TOP

不可原諒的錯誤

回覆 引用 TOP

Thanks for sharing

一般唔太介意我外出期間,職員入嚟開床 x2

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 k100k100 於 2019-9-11 01:56 AM 發表

_二
張請勿打擾燈改成清潔燈,呢個情況絶小會出現,請勿打擾燈是紅色而清潔燈是綠色,門邊有三個掣,分別是總掣,請勿打擾及清潔掣,全間房唯獨門邊D燈光特別暗,會否是你㩒錯掣,同出門時有無留意到是否著了紅燈? ...
唔會呀 因為我每次出門口嘅時候都會睇一睇係咪整咗請勿打擾,而且時候酒店嗰邊亦都承認左係因為系統嘅問題佢自動幫我轉咗去打掃嘅燈制

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 FairyKingPrawn 於 2019-9-10 08:28 PM 發表

我人去咗天浪濤園呀,所以人根本就唔係房間入面

回覆 引用 TOP

既然你已經知道是酒店內部系統問題, 就不必生氣了, 這不是什麼嚴重錯誤. 
不知你如何知道先後有兩位職員入去清潔, 我反而欣賞他們盡責. 

如果扑緊嘢俾人睇全相就唔好囉
平時進來無乜所謂

主題標籤 #澳門 #生日 #酒店
 43 123
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。