[其他] 有人知在英國working holiday做sales有幾多人工嗎

有人知在英國working holiday做sales有幾多人工嗎 E-mail 此主題給朋友

而家23歲 已有4年sales經驗(make up,skin care)
英文一般 但流利普通話,粵語
如去英國搵名店sales做 有人知大概幾錢一個月嗎 謝謝

熱賣及精選
引用:
原帖由 JustListen 於 2019-9-10 10:30 PM 發表

而家23歲 已有4年sales經驗(make up,skin care)
未諗去英國邊樹 但大概一定吾會去倫敦

引用:
原帖由 JustListen 於 2019-9-10 10:31 PM 發表

未諗去英國邊樹 但大概一定吾會去倫敦
錯版 anyway 你預左你搵唔到都得.... 講英文你唔及人,講國語大把大陸台灣馬拉人好過你.
預左最低工資 7.70 gbp / hrs

引用:
原帖由 yhakk 於 2019-9-11 12:45 PM 發表

錯版 anyway 你預左你搵唔到都得.... 講英文你唔及人,講國語大把大陸台灣馬拉人好過你.
預左最低工資 7.70 gbp / hrs
樓主話要搵名店,名店一係唔請,請既話唔會咁低人工掛

引用:
原帖由 tomickwan 於 2019-9-11 11:59 PM 發表

咁請問知吾知大概有幾多? 吾該曬你
因為我其實係免稅店返開 吾太擔心語言方面fight吾低人 
對sales skill更加有信心
都幾有把握會有人請

要睇下你去咩名店,我朋友向london一d出名少少都有8.3-50

引用:
原帖由 JustListen 於 2019-9-12 01:27 AM 發表

咁請問知吾知大概有幾多? 吾該曬你
因為我其實係免稅店返開 吾太擔心語言方面fight吾低人 
對sales skill更加有信心
都幾有把握會有人請
你試一次去揾英國employer英文interview就知。
我舊同事的同學讀U時在名店做PT sales, 工作時識到個有錢人,後來間中在娛樂或港聞版見到消息。

引用:
原帖由 Ivanboe 於 2019-9-12 09:16 AM 發表

要睇下你去咩名店,我朋友向london一d出名少少都有8.3-50
個 range 咁大, 50 磅一粒鐘都唔錯播

引用:
原帖由 tomickwan 於 2019-9-12 09:31 AM 發表

個 range 咁大, 50 磅一粒鐘都唔錯播
唔好意思,係8.30-8.50.....50鎊一個鐘我都去做了

引用:
原帖由 tfk12au7 於 2019-9-12 09:19 AM 發表

你試一次去揾英國employer英文interview就知。
我舊同事的同學讀U時在名店做PT sales, 工作時識到個有錢人,後來間中在娛樂或港聞版見到消息。
好阿 吾該曬你地

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tomickwan 於 2019-9-11 11:59 PM 發表

min wage 都請到一班讀緊local Uni ,中英流利,又多connection, 點解要俾多d 請個英文唔掂, 未係英國生活過ge 新人?
hermes算唔算名店? 我識得個係入面做,頭5個月都係min wage(有分成但就要做夠一段時間先)

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 JustListen 於 2019-9-10 10:30 PM 發表

要比白人鬼佬中出

入職咪最低工資, 再加少少分成

你係倫敦市會高0.2-0.5 (但生活費/交通費會食左呢筆高少少的人工)

升職你咪預11-12鎊左右

去到Manager先有近2.5萬鎊

5天工作, 8日銀行假+20日年假 (法定下限, 比香港多幾日咁大把)

英國的稅都幾重下 (但相對歐洲算係中等)

唔好餐餐出街食, 要自己煮, 咁樣先有錢儲到
餐餐出街食肯定冇晒份人工

引用:
原帖由 Ivanboe 於 2019-9-12 09:34 AM 發表

唔好意思,係8.30-8.50.....50鎊一個鐘我都去做了
50鎊
月薪成8700鎊

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 DSMC 於 2019-9-12 04:28 PM 發表

要比白人鬼佬中出
請問係放工後定上班途中中出?

主題標籤 #英國
 24 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。