傳說中平民化的至正「海南雞飯」

傳說中平民化的至正「海南雞飯」 E-mail 此主題給朋友

心情不好去食🐔

熱賣及精選
前一晚,大概9點左右去到已經沽清

回覆 引用 TOP

昨晚提早些去叫雞食,終於得賞所願。

回覆 引用 TOP

雅香居?

Boss叫了咖哩牛筋腩飯, boss 見個伙記係咁裝一大堆飯時,正想說少飯都嚟唔切就盛上咖哩牛筋腩,算啦,照食。
哈,食落又幾好味喎,結果Boss美男照鏡,清得好澈底。
話時話丫,Boss話如果飯用些靚少少的米仲更加好,咖哩汁濃返少少就更加正,唔完美但可以接受!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Tck13032011 於 2019-9-11 12:57 PM 發表

雅香居?
話明平民版麻,冇咁高級,睇見D即棄餐具便知。

回覆 引用 TOP

講咁耐,海南.....雞相都無張

禾就是喜歡這樣                                                    借問聲睇咩
隻雞做左配角🤣

我就要了海南雞脾飯,見到價錢牌寫住雞脾$68/隻,但是雞脾飯祗是$48/碟,覺得很抵食,但原來祗有半隻脾,好彩雞肉滑又有雞味,仲啖啖肉,雞飯應該冇落雞油,衹有紅蔥香茅,都比較乾身健康,醬油都正宗,但是薑蓉放在克醬就有些少失敗,有兩片青瓜都唔錯啦。
隨餐俸送冬瓜例湯一杯,我和Boss各叫了一支鮮榨橄㰖汁,因為唔係處處有得賣,單買$20,跟餐買$15/支,這餐很經濟實惠$126。

唔完美,但簡簡單單就是幸福,多謝觀看。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 喜歡貓的人 於 2019-9-11 01:06 PM 發表

講咁耐,海南.....雞相都無張
多謝觀看

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 farm1615 於 2019-9-11 01:20 PM 發表

隻雞做左配角🤣
因為Boss係我的主子麻,緊係一切以他為先⋯⋯

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 siu白B 於 2019-9-11 01:27 PM 發表

我就要了海南雞脾飯,見到價錢牌寫住雞脾$68/隻,但是雞脾飯祗是$48/碟,覺得很抵食,但原來祗有半隻脾,好彩雞肉滑又有雞味,仲啖啖肉,雞飯應該冇落雞油,衹有紅蔥香茅,都比較乾身健康,醬油都正宗,但是薑蓉放在克醬就有些少失敗,有兩片青瓜都唔錯啦。
隨餐俸送冬例湯一杯,我和Boss各叫了一支鮮拃㰖汁,因為唔係處處有得賣,單買$20,跟餐買$15/支,這餐很經濟實惠$126。:sm ...
唔錯,真係又白又滑

引用:
原帖由 Cat_lui000 於 2019-9-11 01:34 PM 發表

唔錯,真係又白又滑
係呀,應該都會再次去多幾次的

引用:
原帖由 siu白B 於 2019-9-11 01:35 PM 發表

係呀,應該都會再次去多幾次的
係呀,依家心情唔好,食完一餐好既又充滿正能量

主題標籤 #海南雞飯
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。