[其他] 有人成日話32歲既美斯個人表現差過32歲既阿朗

有人成日話32歲既美斯個人表現差過32歲既阿朗 E-mail 此主題給朋友

首先 係將2人既個人數據比較

32歲時既阿朗市場估價€120m
32歲時既美斯市場估價€150m

阿朗32歲果季(16/17)踢46場入42球助攻11球
美斯32歲即係上季踢50場入51球助攻22球

美斯32歲時生涯累積687場入603球助攻242球
阿朗就...
比埋現有今時今日生涯累積805場入602球助攻210球

不論個人表現及市場對佢地2人32歲時既評價,都係美斯優勝,何來會係朗迷口中既不及阿朗、成日傷、最廢呢?

以上數據參考transfermarkt

熱賣及精選
梅西球球等餵浪射靠痴
C朗球球一己之力
高下立見

成個帖原來就去議論球迷
明白哂

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 插西王土黃梅水 於 2019-9-11 04:03 PM 發表

梅西球球等餵浪射靠痴
C朗球球一己之力
高下立見
「等餵浪射靠痴  C朗」得呢幾個字啱!

引用:
原帖由 插西王土黃梅水 於 2019-9-11 04:03 PM 發表

梅西球球等餵浪射靠痴
C朗球球一己之力
高下立見
呢個論點幾有趣

回覆 引用 TOP

不如睇埋大賽冠軍,一個愈跑愈有,年年至少一個大賽冠軍,相反另一個28歲後已經未攞過一個大賽冠軍

引用:
原帖由 贏咗有雞食 於 2019-9-11 04:09 PM 發表

「等餵浪射靠痴  C朗」得呢幾個字啱!
開始明白佢曲線抽緊阿朗

引用:
原帖由 a192 於 2019-9-11 04:18 PM 發表

不如睇埋大賽冠軍,一個愈跑愈有,年年至少一個大賽冠軍,相反另一個28歲後已經未攞過一個大賽冠軍
可能你無留意啦,我講緊個人表現
如果你想討論球隊整體表現成績比較,可自行開帖

引用:
原帖由 XaviSimons 於 2019-9-11 04:19 PM 發表

幫到球隊冠軍就是個人表現嘅証明,唔通搶住個波扭扭扭累失冠就是個人表現?

引用:
原帖由 XaviSimons 於 2019-9-11 04:19 PM 發表

失明反對派

回覆 引用 TOP

真係睇見都辛苦

引用:
原帖由 追憶之詩 於 2019-9-11 04:23 PM 發表

真係睇見都辛苦
辛苦就不要看了

引用:
原帖由 a192 於 2019-9-11 04:22 PM 發表

幫到球隊冠軍就是個人表現嘅証明,唔通搶住個波扭扭扭累失冠就是個人表現?
踢廿分鐘退場就係個人表現?
艾達一戰定江山又計唔計個人表現?

如果你答唔到,就集中討論番個人表現

回覆 引用 TOP

晒氣

回覆 引用 TOP

C朗31歲已奪國際大賽
美斯32歲都仲係得吉
此post已完......

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。