同罪異判!律師搵食,點搵辦法解決?

本主題由 辟易 於 2019-9-20 11:40 AM 移動
引用:
原帖由 highwiseman 於 2019-9-11 08:50 PM 發表

退休的獨居老人、65歲男子符柱標,日前因不滿「中學人鏈」高呼口號音量過大,疑情緒激動,混亂中傷及一名女教師,令其手指受傷,被控傷人罪。雖然辯方指出,正領取每個月3000元的綜援金,社署剛批出一筆金錢去治療牙齒,亦懷疑患有糖尿病,希望法庭予以有條件保釋。但裁判官卻以「案件性質嚴重」為由,駁回申請。 ...
黃官多的是!!

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 BritHK1842 於 2019-9-11 08:59 PM 發表

影撚住個黑警挖人地眼架
被告當場有無即時向記者投訴被挖眼?被告有無眼睛受損的醫療報告呀?話被挖眼而反抗咬指的言詞,係隔左一晚先出現!醒下喇傻人!

回覆 引用 TOP

因為好多大老爺都係黃人
法治早已死, 假髮可憑自己意欲任判

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 highwiseman 於 2019-9-11 10:19 PM 發表

連登仔正一賤泥撻唔上壁,你:
囗臭心毒、喪心病狂、無法無天、傷天害理、
天地難容、人神共憤、蛇蠍心腸、陰險毒辣、
無情無義、豬狗不如、人面獸心、卑鄙無恥!
下流賤格! ...
唔好意思五毛兄, 至今我從來未上過連登, 阻你搵食唔好意思

引用:
原帖由 BritHK1842 於 2019-9-11 08:55 PM 發表

試問黑警如果唔係咁陰毒挖人眼點會俾人咬?黑警挖人眼既時候唔塞手指入人地口點會俾人咬斷手指?
挖眼Sir咎由自取
得,下次你俾人鷄奸時,你整斷佢

回覆 引用 TOP

是異罪反判,咬斷手指最高可判二十年,傷只手指最高判三年。而且咬斷指杲位當時還是在暴動中,多罪一齊都冇受制。你話果D法官狗到什麼程度呢?

引用:
原帖由 BritHK1842 於 2019-9-11 08:55 PM 發表

試問黑警如果唔係咁陰毒挖人眼點會俾人咬?黑警挖人眼既時候唔塞手指入人地口點會俾人咬斷手指?
挖眼Sir咎由自取
如果爆眼女當時唔係現場,或者唔係企喺嗰個位,佢又點會爆眼,爆眼女咎由自取

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ~木木木~ 於 2019-9-11 10:24 PM 發表

連登仔會承認係連登仔咩?
連登仔死返連登喇!

apm有數十曱甴9叫

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 highwiseman 於 2019-9-11 10:28 PM 發表

連登仔會承認係連登仔咩?
連登仔死返連登喇!
癲狗, 傻仔

引用:
原帖由 ~木木木~ 於 2019-9-11 10:24 PM 發表

討論搵五毛,電費都唔夠呀!
連登仔正一賤泥撻唔上壁,你:
囗臭心毒、喪心病狂、無法無天、傷天害理、
天地難容、人神共憤、蛇蠍心腸、陰險毒辣、
無情無義、豬狗不如、人面獸心、卑鄙無恥!
下流賤格! ...

回覆 引用 TOP

讓它繼續瘋狂下,基本法有理有據來修改不給他人口實也是好事。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ~木木木~ 於 2019-9-11 10:30 PM 發表

癲狗, 傻仔
連登仔推喇!
連登仔死返連登喇!

香港黃法官橫行無忌,他們口中就是真理!這幾年大家都明白香港法律已經死了,狗官當道,歪理也成了道理!

回覆 引用 TOP

引用:

挖眼Sir咎由自取
你老美,正垃圾

回覆 引用 TOP

主題標籤 #宵禁 #香港
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。