同罪異判!律師搵食,點搵辦法解決?

本主題由 辟易 於 2019-9-20 11:40 AM 移動
曱甴仔女剛被人在鴨利洲畀人掟腐蝕液體。
香港大廝殺應該快出現了。
五百萬未表態的人傾向那一邊呢?
狗官又㸃判呢?
請各位留意事態發展嘞!

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
連登仔MOLA MOLA.........

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 highwiseman 於 2019-9-11 08:38 PM 發表

大家有無計呀?
運用第五權,大公報建議民間在互聯網上發起「法庭監察」運動,監察審案情形,並公布負責此類案件的法官和裁判官之名字以及其審訊結果。這種做法在美國、加拿大和歐洲相當奏效,使得法官和裁判官向公眾問責。
我舉手贊成

引用:
原帖由 bee173173173 於 2019-9-11 08:57 PM 發表

又邊隻裁判官?
是咪錢無義?

回覆 引用 TOP

原來發現 法院 出咗宵禁令都可以去遊埠 疑犯直接去曬台灣 一去不返 果然高招

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 BritHK1842 於 2019-9-12 09:58 PM 發表

黑警又挖人眼又塞手指入人地口,受害人痛苦掙扎好難唔咬斷手指
呢d係自然反應,根本不是主動攻擊而係自衛。咁點係異判呢?

既然 貴討論區不歡迎理性討論,鼓吹「愛國大於一切」,只要「親共愛國」言論,

謹此向貴討論區道別,祝安健

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 76banana 於 2019-9-12 16:45 發表

今日「保衛香港運動」主辦 : 「強烈抗議法院放生暴徒」集會居然傳媒冇報導,足以證明傳媒有幾黑😂😂😂😂😂😂😂
傳媒不報導唯有自己推,香港傳媒不推,給中國傳媒推,給十四億人口看。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Barry2015 於 2019-9-11 09:03 PM 發表

其實可唔可以告法官摯法不公,不專業等等的呢?
律政師是做什麼的,能公開對此等法官遺責嗎?
法官的行為有誰監管的呢?能制栽或撤職嗎?
其實傷港可唔可以好似對特首,議員咁進行不信任動議,彈劾法官呢?既然同樣係官點解行政官可以屌,法律官就唔可以屌呢?同官唔同命!?😝

引用:
原帖由 SpecialI 於 2019-9-11 09:26 PM 發表

狗官話,佢唔怕報應比啲後代😂
法官多數新耶穌嘅,唔信佛道嘅,所以唔會講乜嘢第二世輪迴,報應呢樣嘢!只講今世,自覺有罪在神父牧師面前參悔一下就原地復活咯!😂

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 出入笨拙的膠袋 於 2019-9-13 07:58 發表

運用第五權,大公報建議民間在互聯網上發起「法庭監察」運動,監察審案情形,並公布負責此類案件的法官和裁判官之名字以及其審訊結果。這種做法在美國、加拿大和歐洲相當奏效,使得法官和裁判官向公眾問責。
我舉手贊成 ...
法官終身制,你有你鬧,我有我判,你吹咩!

引用:
原帖由 小古貓二世 於 2019-9-13 09:46 發表

其實傷港可唔可以好似對特首,議員咁進行不信任動議,彈劾法官呢?既然同樣係官點解行政官可以屌,法律官就唔可以屌呢?同官唔同命!?😝
司法獨立喎,為求不影響審訊,法官行終身制,收錢做嘢你都無符。

回覆 引用 TOP

平時帶樽石灰和2樽水自衛!
比害蟲圍,潑向害蟲,跟住潑水!
記得合埋眼,帶樽橄欖油抹走石灰.
生石灰遇水放熱
https://www.youtube.com/watch?v=-EIbNieEvkY
由於石灰的原材料很普遍,製作成本低廉,
石灰粉經常被用在乾燥劑
放在食物(主要是零食)的包裝內。
古羅馬人在建築時,會把石灰和火山灰混合起來成為建築原料,
是為史上最早之水泥
石灰是安全物品,警察難指控!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 BritHK1842 於 2019-9-11 08:55 PM 發表

試問黑警如果唔係咁陰毒挖人眼點會俾人咬?黑警挖人眼既時候唔塞手指入人地口點會俾人咬斷手指?
挖眼Sir咎由自取
你入冊果陣都要比呀Sir挖眼,記住夾斷呀sir個拳頭

人要表現柔弱、不要剛強
人要表現愚蠢、不要聰明
人要無為、無我、無欲、居下、清虛、自然

回覆 引用 TOP

如果我剎人是為了香港好,梗就冇事?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 咖哩肥羊最好味 於 2019-9-11 08:46 PM 發表

講個笑話你聽:香港係法治社會
呢個係2019年最好笑嘅笑話😭😭

回覆 引用 TOP

主題標籤 #宵禁 #香港
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。