[其他] 美國出局,抵L死

引用:
原帖由 Tokyohot888 於 2019-9-11 08:57 PM 發表

派D 2線出去,唔輸先奇。
2線?這班人有多少人入到明星賽?防守一二隊?三隊?三線比多左吧
不過3缐都打到今天,真的要好好學習

熱賣及精選
引用:
原帖由 家中清涼的盡頭 於 2019-9-12 02:36 PM 發表

佢地一樣係NBA,又唔覺佢地三線,好多都係NBA打正選,三線講緊大學隊/NBDL果班
他們只是自己隊的正選,多少是防守一二隊?明星隊?明星隊後補?
不是二三線是什麼?

引用:
原帖由 家中清涼的盡頭 於 2019-9-12 07:44 PM 發表

好心你咪spin喇,呢個米曹唔算all-star?夏登對住佢都忌佢三分
希望大家都識中文"多少是",這三個字我估你應該明白,如果閣下不是中國人或唔識中文,我唔界意,可以改英文寫多次,只要閣下提出。

之後的問題是:
請問還有"多少是"防守一二隊和全明星和後補?

柒......面是人比的,下一句,閣下唔識可以去google 查

引用:
原帖由 家中清涼的盡頭 於 2019-9-12 08:03 PM 發表

你收皮啦,上年Lebron James連季後賽都打唔到呀,柒頭皮,咁鐘意講明星效應
Sorry, 原來真是唔識中文。
請問還有"多少是"防守一二隊和全明星和後補?
真是sorry.

仲要講個傷左.......🤣不如講mj臨尾個年廢連季後賽都入唔到。真是好笑。
如果閣下連”多少是”都唔明,我真是無野講,。
而且唔只我說他們是三線,ok?

如果你的目的是對罵的話,請去時事版。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 家中清涼的盡頭 於 2019-9-12 08:00 PM 發表

我真係好"界"意呀,你當人地傻咩,你最"界"意咪人地講美國隊輸波,影響到你對NBA的神聖形象,你動起條尾我都知道諗乜啦柒頭
, 人地連五屆總軍的柏加都冇打 咁人地係咪同樣冇full team上陣,你都低低地,快D check 下自已智商 ...
吓,照你咁講我應該好介意啦,我M J沒有打比賽,所以才會輸㗎。
🤣🤣🤣
真係sorry呀, NBA勁唔勁,唔係我講嘅,今次美國隊真係廢,係一個事實,喺NBA唔打啲球員,喺其他國家打波有時會變成當地最高身價嘅球員,當然啦如果好似易帝今,有NBA質素,但係開唔起外國歧視嘅籃球,唔去打我唔覺得有問題。以前巴西和阿根廷都有這類球員。
其實你係咪想同我講,其實美國這次是美國最強的隊伍呢?我諗香討的人都非常清楚,無論內地外國新聞對這次美國隊的選人都有很多分析,小弟不才唔似你咁叻,所以你去睇完再返嚟話我啦,謝謝

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 家中清涼的盡頭 於 2019-9-12 08:21 PM 發表

好多人接受唔到事實,以為NBA球員win it all,輸波就賴派三線球員
但佢地所講既一線即LBJ,本身連季後賽都打唔到
真係好難明呀
其實網上好多評論,已經一早覺得佢哋冇可能贏到冠軍㗎啦,唔係接受唔到,而是一早已經知道他們是有夢一以後,最廢的美國隊,還是你自己接受唔到其實這一對真係好廢。
明哥喺NBA拿到明星賽最多的選票,中國人歡喜若狂,豪哥沒有nba要,來到中國成為最高身價球員,還有今次打贏美國的,是被NBA的法國人帶領的法國隊打勝的。
其實你係咪因為中國隊打輸咗,心情不高興,所以要美國隊都要廢,先平衡到閣下嘅心理?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 家中清涼的盡頭 於 2019-9-12 08:21 PM 發表

好多人接受唔到事實,以為NBA球員win it all,輸波就賴派三線球員
但佢地所講既一線即LBJ,本身連季後賽都打唔到
真係好難明呀
其實你有冇睇NBA嘅呢?勒邦占士傷咗喎⋯⋯點解你不斷提個傷左嘅人入唔到季後賽?
不如你話美國隊無出Michael Jordan啦🤣

唔好盲目反對啦,好似某些人一樣,我會笑㗎

引用:
原帖由 f1kon 於 2019-9-11 09:39 PM 發表

又 高海拔 同 蝙蝠俠,美國二三線點夠砌?
這位Ching 有睇ball👍

俾啲不停喺度講勒邦占士入唔到季後賽的人,好100倍,有睇波係唔同啲。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 家中清涼的盡頭 於 2019-9-12 08:00 PM 發表

我真係好"界"意呀,你當人地傻咩,你最"界"意咪人地講美國隊輸波,影響到你對NBA的神聖形象,你動起條尾我都知道諗乜啦柒頭
, 人地連五屆總軍的柏加都冇打 咁人地係咪同樣冇full team上陣,你都低低地,快D check 下自已智商 ...
今年柏加🤣好勁,所以今年法國唔係full team,笑話來架🤣?
原來佢今年有入明星賽啊?還是防守一二隊?還是我真係唔係同你係同一個時空?

引用:
原帖由 家中清涼的盡頭 於 2019-9-12 11:06 PM 發表

咁LBJ連連季後賽都打唔到,你仲想搵所謂一線代表隊,笑話來架,仲有一件KB仲傷殘中,成日nba live 上身搵dream team仲乜尻? 我咁講最起碼正常過你,人地話晒攞到5屆冠軍,史高拉39歲都代表到阿根廷,點解柏加唔得? ...
係lor,mj 6次冠軍,栢賓,格文,O’Neil 都無出,所以柏加唔出🤣🤣🤣,好正常。

我諗今講你開心D🤣🤣🤣

引用:
原帖由 家中清涼的盡頭 於 2019-9-12 11:22 PM 發表

想點呀你,成日神化NBA球員,輸波咪輸波囉,成日賴三賴四,輸左兩次老闆,已經係實力問題囉
一線唔打咪二線上陣囉,係要搵籍口話人地三線,果件walker人工仲高過james, 你當人地選廢野代表USA? ...
神化NBA球員?明哥係nba証明自己......
一定係我國政府神化NBA球員,一定係,除非唔係。

點呀內地體育都有報美國隊今次是夢一以來最差,D球員為自己唔愛國.......唉,定係閣下唔識中文?

是旦啦,你鐘意啦。我問D問題只有果幾條,不過你係唔答,我無你法止。

Ok la, 美國今次是出強陣,中國今次出二三線球員所以輸(易帝唔計),而且中國今次無出明哥,大佬你滿意啦👍

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 家中清涼的盡頭 於 2019-9-12 11:22 PM 發表

想點呀你,成日神化NBA球員,輸波咪輸波囉,成日賴三賴四,輸左兩次老闆,已經係實力問題囉
一線唔打咪二線上陣囉,係要搵籍口話人地三線,果件walker人工仲高過james, 你當人地選廢野代表USA? ...
Walker臨尾三罰中一......所以🤣🤣🤣,果然強,當年mj年代,有個一千萬年薪的球員叫廢柴,好似比格文和朗尼高,所以🤣🤣🤣,足球有個球員拿50萬磅週薪,所以🤣🤣🤣

Kamba Walker 是ok的,不過仲有無其他呢?夢一的大學生球員是O’Neil 呀,還是你想說美國今次是選了最強的美國隊?

引用:
原帖由 家中清涼的盡頭 於 2019-9-13 03:07 AM 發表

唔怪得美國隊永遠都係三線球員比賽,咁多舊古董都未應市
無法啦,你講得出退休的柏加,要用番閣下標準去講,唔係怕你唔明🤣

引用:
原帖由 家中清涼的盡頭 於 2019-9-13 02:37 AM 發表

仲OK?送埋截圖比你, 人工已經話左比你聽唔係三線,基本上一線至二線球員,值唔值就你自已諗
一開始選的35人,現在剩下4個,最強?🤣
是但啦🤣
而正選五人.......這班應該是三線吧🤣
上面已經講人工高代表勁?還是代表未來勁?James 去熱火時最勁,人工高?🤣

引用:
原帖由 家中清涼的盡頭 於 2019-9-13 12:30 PM 發表

你諗野現實D啦,今次美國隊已經唔想搵新人同埋老鬼,以前打過就無謂搵佢地,而去搵一些打左幾年有經驗既球員,平均25-30歲既球員出戰,呢個年齡層已經係美國隊派出最強既球員,唔好成日以為派出名既球員會穩陣,我可以話你知未必囉,如果你有睇過比賽的話,你會發現美國球員的對抗性明顯唔及歐洲球員,唔係缺少進攻球員,以前夢隊都有D中鋒可以頂住,宜家直接冇人夠頂 ...
對對對,35人剩4人,剩下的一定係最強👍👍👍
閣下的想法超越所有球評家,讓我為你👏👏👏
有時候看看防守一二隊有咩人,國際賽防守得天下。
小弟不才,所以沒能力再答受傷的James and 退休柏加的full team 言論,總結你嬴👍👍👍。

回覆 引用 TOP

主題標籤 #美國
 17 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。