[遊記分享] 六月東京沼津睇live聖巡之旅 (#26 Day 6 沼津聖巡)

六月東京沼津睇live聖巡之旅 (#26 Day 6 沼津聖巡) E-mail 此主題給朋友

之前抽Aqours 5th live抽中左票,所以造就左呢個trip

行程主要都係睇live,打機,聖巡同食野

行程主要係咁樣
Day 1 香港→東京 (#1)
Day 2 秋葉原hea玩 (#15)
Day 3 秋葉原→西武巨蛋→秋葉原 (#17)
Day 4 秋葉原→西武巨蛋→秋葉原 (5th live Day 1) (#18)
Day 5 秋葉原→西武巨蛋→秋葉原 (5th live Day 2) (#18)
Day 6 東京→沼津 (#20, #24 & #26)
Day 7 沼津→內浦
Day 8 內浦→沼津→東京
Day 9 東京市內hea遊
Day 10 秋葉原→淺草→新宿→中野→秋葉原
Day 11 東京→香港

Day 1 香港→東京

呢日10:30機,朝早去九龍站坐機鐵

今次帶埋三隻小趴去玩

今次因為有miles,所以換左來回JAL business

Check in完出左境仲有個幾鐘先登機,去CX lounge坐下先

食碗麵先

ずら

呢款新口味好似www

食完坐下就去上機啦

睇下有咩食先

和式我麻麻...咁就西式算la

個位...雖然唔係flat bed不過夠闊 仲有按摩功能

出發啦

起飛冇耐有小食同梅酒

開餐啦

個包好過CX,不過其他就CX好D...下次都係揀返和式

叫杯bailey送雪糕先

食完訓多一個鐘左右就到

到la~

先坐skyliner,再轉JR去秋葉原去同朋友會合

遠處既skytree

今次住秋葉原Remm,貪佢方便又靚景

去食個doughnut,之後要去東京站做D野,要一陣先可以玩

做完野就叫fd出黎東京站大丸買水果同食炸豬扒

食完返去打機同宵夜

pino正,不過樽蘋果calipis真係麻麻

臨訓前黎張趴趴大合照

-Day 1完-

相簿:
www.flickr.com/photos/141930359@N02/albums
熱賣及精選
引用:
原帖由 園城寺怜 於 2019-9-11 09:49 PM 發表

之前抽Aqours 5th live抽中左票,所以造就左呢個trip

行程主要係咁樣
Day 1 香港→東京
Day 2 秋葉原hea玩
Day 3 秋葉原→西武巨蛋→秋葉原
Day 4 秋葉原→西武巨蛋→秋葉原 ...
支持師兄又聖巡

引用:
原帖由 積奇仔仔 於 2019-9-11 11:01 PM 發表

支持師兄又聖巡
多謝支持

相簿:
www.flickr.com/photos/141930359@N02/albums

回覆 引用 TOP

可以坐business class羨慕死人,看來樓主的遊記很吸引,第一貼已經咁多圖,很有誠意分享,強勢支持

引用:
原帖由 園城寺怜 於 2019-9-11 09:49 PM 發表

...
...
支持,原來JAL 商務張椅有按摩功能,下次去日本要試下

引用:

行程主要係咁樣
Day 1 香港→東京
Day 2 秋葉原hea玩
Day 3 秋葉原→西武巨蛋→秋葉原
Day 4 秋葉原→西武巨蛋→秋葉原 ...
C兄又出發去睇水團

引用:
原帖由 積奇仔仔 於 2019-9-11 11:01 PM 發表

支持師兄又聖巡
仔仔你又幾時呢?

引用:
原帖由 autovolok 於 2019-9-12 11:29 AM 發表

支持,原來JAL 商務張椅有按摩功能,下次去日本要試下
其實只係背脊位有

有件野係中間碌下碌下咁

相簿:

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 bennykwl 於 2019-9-12 01:14 PM 發表

C兄又出發去睇水團
中左票有假當然要去

相簿:
引用:
原帖由 neocold 於 2019-9-12 10:38 AM 發表

可以坐business class羨慕死人,看來樓主的遊記很吸引,第一貼已經咁多圖,很有誠意分享,強勢支持
miles換姐,好多人都得haha

多謝支持

相簿:

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 園城寺怜 於 2019-9-12 10:20 PM 發表

中左票有假當然要去
令人羨慕

引用:
原帖由 bennykwl 於 2019-9-13 09:24 AM 發表

令人羨慕
我都好羨慕你地成日去haha 

相簿:
引用:
原帖由 園城寺怜 於 2019-9-13 05:41 PM 發表

我都好羨慕你地成日去haha 
我邊有成日去
C兄一定係認錯人

引用:
原帖由 bennykwl 於 2019-9-13 06:02 PM 發表

我邊有成日去
C兄一定係認錯人
咁可能我認錯啦

相簿:

回覆 引用 TOP

Day 2

呢日主要係係老秋打機,食飯同打機

靚景

早餐食係大丸買既年輪蛋糕

食完早餐去taito打機

下午去呢間食, ~1600 yen一個set,算唔錯

之後係秋葉原度行街,買掛飾,冇乜影相,所以直接去到晚飯

夜晚去左大丸13/F既雞繁,幾好食

雞串

雞湯拉麵

另外仲叫左個飯,不過冇影相

好食,不過唔平wwww,兩個人食左5000羊haha

食完去丸之內口附近散下步

之後返老秋

打完機返去食水果宵夜

今次飲返calips soda,正正常常

個芒果好好食 又香又甜...蘋果就麻麻

-Day 2完-

相簿:

回覆 引用 TOP

26 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。