見工成個過程都好地地,點知最後......

見工成個過程都好地地,點知最後...... E-mail 此主題給朋友

尋日見工成個過程都好好,氣氛都好對路,大家有講有笑,點知佢最後講左一句「咁我地再見......如果有機會」我真係由尋日灰到而家........

惟有再搵啦

熱賣及精選
引用:
原帖由 natashadada 於 2019-9-12 10:19 AM 發表

尋日見工成個過程都好好,氣氛都好對路,大家有講有笑,點知佢最後講左一句「咁我地再見......如果有機會」我真係由尋日灰到而家........

惟有再搵啦 ...
你簡人,人簡你。凡事睇開d。

回覆 引用 TOP

不要被見工有講有笑而被其欺騙左
這些只是社交禮儀遮
我試過啦,總之見完凡不是即請要你等一星期就看別的工作別浪費時間
祝我們都好運

引用:
原帖由 半空性感的膠袋 於 2019-9-12 12:59 PM 發表

不要被見工有講有笑而被其欺騙左
這些只是社交禮儀遮
我試過啦,總之見完凡不是即請要你等一星期就看別的工作別浪費時間
祝我們都好運 ...
我尋日好天真地以為佢會即日打嚟比offer,點知都係自己幻想
你都搵緊?

引用:
原帖由 natashadada 於 2019-9-12 01:07 PM 發表

我尋日好天真地以為佢會即日打嚟比offer,點知都係自己幻想
你都搵緊?
是!我也在找工作
現在跟以前不同了,現在由於媒體發達很多公司都會做好社交已防被唱衰
所以反正見完不請就next
明天會更好

引用:
原帖由 半空性感的膠袋 於 2019-9-12 01:12 PM 發表

是!我也在找工作
現在跟以前不同了,現在由於媒體發達很多公司都會做好社交已防被唱衰
所以反正見完不請就next
明天會更好
大家咁話,加油!!!

有時HR可能想見多幾個啫.
見工不成當練習,改善自己。
祝福大家

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 natashadada 於 2019-9-12 01:20 PM 發表

大家咁話,加油!!!
跟妳寫完加油💪
對方給了回郵請我了
祝你也成功喔!

回覆 引用 TOP

樓主佢同你有講有笑已經好好喇
好多時D HR左問右問
但根本完全唔知你之前做乜
之後最後一句話你聽
同你唔啱feel呀
咁就bye bye喇
我覺得佢係悶得濟
揾個人同佢吹吹水姐

都唔一定既,之前我都見過有間公司,
對我態度麻麻,又話我做野好JUNIOR,
但隔左幾日都FIRM左我,
而家多數D公司都想見多幾個先再決定,
我而家做緊呢間公司,見完個陣,仲話要等兩個星期通知,
但最後一個星期就通知我了,希望在明天,加油呀,樓主

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 natashadada 於 2019-9-12 10:19 AM 發表

惟有再搵啦 ...
你真係好天真丶好儍~

所有留言,只代表個人意見,並非攻擊讀者。

回覆 引用 TOP

記住, 佢地唔請你, 係佢地ge損失, 加油!!!

回覆 引用 TOP

咁咪好囉. 咁快知叫你唔駛等. 可以馬上再揾.
好過當日講到好似請你咁. 叫你等兩日電話. 點知乜聲氣都無. 白等

回覆 引用 TOP

引用:

惟有再搵啦 ...
咁我地再見......如果有機會」。

呢句有什麼問題?考官係想試下你有咩回覆,我會咁答。
「相信我們有很大機會再見」要表現出誠懇和有信心!你就差左信心

x2
引用:
原帖由 happyeasier 於 2019-9-12 04:16 PM 發表

我覺得佢係悶得濟
揾個人同佢吹吹水姐 ...

回覆 引用 TOP

28 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。