財仔打黎話可以合法攞自己供果份強積金出嚟

引用:
原帖由 夢澤西 於 2019-9-13 10:16 AM 發表

你睇清楚我嘅問題先啦,弱智
好似你成個帖都係俾網友X!

熱賣及精選
財仔揾人笨。吾好信!

引用:
原帖由 雨中強勁的天才 於 2019-9-13 10:19 AM 發表

好似你成個帖都係俾網友X!
屌得有道理嘅任屌無防,你覆嘅嘢完全無point

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 夢澤西 於 2019-9-12 09:16 PM 發表

我知哩啲個案,但佢話唔洗辭職,所以覺得奇怪咪上黎問下有無人聽過
不如你搞到自己中風,就可以用"喪失行為能力" 原因去取回所有強積金

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 核心奔放的主角 於 2019-9-13 10:24 AM 發表

財仔揾人笨。吾好信!
當然明啦,謝謝回覆

回覆 引用 TOP

已經改例,就算你宣誓退休,都要到65歲先可以囉番強積金

引用:
原帖由 chau884 於 2019-9-13 10:33 AM 發表

已經改例,就算你宣誓退休,都要到65歲先可以囉番強積金
其實我開post都係想知啲仆街財仔有咩方法咁西利轉到出黎。應該唔會有人知,知嘅都應該係行內人梗加唔會講。
多謝你嘅回覆

我都想知🤣🤣

回覆 引用 TOP

多口問多句,用永久離港理由申請拎返強積金,由遞表格到收到錢要幾耐?

引用:
原帖由 Wahaha1616 於 2019-9-13 11:02 AM 發表

多口問多句,用永久離港理由申請拎返強積金,由遞表格到收到錢要幾耐?
唔好意思我都唔知

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 paulcharlie8 於 2019-9-13 06:49 AM 發表

低能樓主
無家教就返去搵老母教

回覆 引用 TOP

信財仔?

回覆 引用 TOP

曱甴會用此方法去抗爭

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 心中有真善美 於 2019-9-12 04:11 PM 發表

樓主聽住!如果你從未申領過可用永久離開香港為理由取回一次,否則最快要到六十歲才可用宣誓永久不在香港工作為理由取番你嘅強積金,所有正常情況下到六十五歲才能取回! ...
知前攞過,到60歳提早退休可以全数取回的。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 夢澤西 於 12-9-2019 09:25 PM 發表

保險公司都有@@
師兄可唔可以講係邊間呀?
聽過,但犯法的

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。