• 瀏覽: 6,675
  • 回覆: 44
引用:
原帖由 natashadada 於 2019-9-15 04:15 AM 發表

人生太短,但可能性太多。唔好比其他人既眼光影響你。
你試想下,當你一世有80歲,你一半都未過,改變有咩問題?
先謝,但難聽啲講,道理諗得易,實地行得難,亦可能自己因為時間同信心影響自己

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 Evercani 於 2019-9-15 12:25 PM 發表

泰拳係呢個moment只能係兼職,隨時收入仲唔穩定過sales....樓主有冇家家庭負擔?
家庭負擔唔重,最困難嘅時間已過~兩位小朋友,大嘅中二,細嘅小一,唔駛供樓,因為以為有儲錢,但老婆就唔知有無儲,我上年同老婆講過今年會辭,再做堅死人~再到今年,已經同老婆講咗前三個月唔做通知~

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 @弱雞男@ 於 2019-9-15 12:41 PM 發表

做咩泰拳師傅已經堅離地
唔係呱…我反而認同政府工等先上太空

引用:
原帖由 半截拖鞋 於 2019-9-15 12:48 PM 發表

唔係呱…我反而認同政府工等先上太空
政府工硬係唔洗諗(年紀+學歷),但做泰拳師傅年紀都係一大問題,而且入職好似都要經驗?重點係泰拳師傅都係sales的一種

引用:
原帖由 @弱雞男@ 於 2019-9-15 12:52 PM 發表

政府工硬係唔洗諗(年紀+學歷),但做泰拳師傅年紀都係一大問題,而且入職好似都要經驗?重點係泰拳師傅都係sales的一種
又唔係呱,因我去過3間館學過(係因為就自己時間先去3間),最長向果度3年,無見過佢地要sale喎……師兄嘅意思係咪service咁……

引用:
原帖由 半截拖鞋 於 2019-9-15 01:24 PM 發表

又唔係呱,因我去過3間館學過(係因為就自己時間先去3間),最長向果度3年,無見過佢地要sale喎……師兄嘅意思係咪service咁…… ...
(學過)同(教過)係兩樣野黎,唔通我比人管左十年,我就可以做管理層咩?咁要depends on你做個間拳館,好似健身教練咁,其實佢地都係教人,點解要落街sale埋一份呢? sale同service無衝突ga wow,sale完一樣可以service,或者service完先sale .....

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 半截拖鞋 於 2019-9-15 01:24 PM 發表

又唔係呱,因我去過3間館學過(係因為就自己時間先去3間),最長向果度3年,無見過佢地要sale喎……師兄嘅意思係咪service咁……
我學咗十年都唔敢話自己做教練呀🤔🤔🤔🤔

但唔係啲健身院果種喎……

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 arcadiang 於 2019-9-15 01:52 PM 發表

我學咗十年都唔敢話自己做教練呀🤔🤔🤔🤔
係師兄你無諗啫~

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 半截拖鞋 於 2019-9-14 11:17 PM 發表

坦白講,咪即係sales……
我指唔係零售業嘅sales,
例如進出口貿易嘅sales,
製造業建造業公司嘅sales,
特殊器材嘅sales, 設計公司嘅sales,
軟件科技嘅sales,

有d sale嘅時候要具備
行內technical嘅知識,
嗰d比較長遠d, 愈老愈有價值,
而且唔搵客時就坐office

引用:
原帖由 宅男有野講 於 2019-9-15 02:05 PM 發表

我指唔係零售業嘅sales,
例如進出口貿易嘅sales,
製造業建造業公司嘅sales,
特殊器材嘅sales, 設計公司嘅sales,
軟件科技嘅sales,

有d sale嘅時候要具備
行內technical嘅知識,
嗰d比較長遠d, 愈老愈有價值,
而且唔搵客時就坐office ...
師兄嘅意思係咪即係我地零售業口敏講嘅“行街”?如果係咁我就明白啦~

引用:
原帖由 半截拖鞋 於 2019-9-15 02:11 PM 發表

師兄嘅意思係咪即係我地零售業口敏講嘅“行街”?如果係咁我就明白啦~
呢類sales都幾大架
工程部,設計部,會計部,船務部
通通都要聽sales部門支笛
因為公司靠佢哋賺錢
有時連老闆都怕左佢哋

收到晒,唔該師兄

等風來

回覆 引用 TOP

而家市道差嘗試做保安啦。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]