[首爾] 明洞?弘大?

明洞?弘大? E-mail 此主題給朋友

見好多人講明洞野又唔好食又過份貴
弘大又係開始貴好少去弘大
咁仲有咩地方適合同大家都常去?
Thanks

熱賣及精選
試下江南區,亦有唔少平價又好食的食店

引用:
原帖由 冠軍狗 於 2019-9-16 08:31 PM 發表

見好多人講明洞野又唔好食又過份貴
弘大又係開始貴好少去弘大
咁仲有咩地方適合同大家都常去?
Thanks
對遊客來說, 購物方便齊全, 幾天行程, 明洞是易安排的選擇, 但食就唔推

弘大近年多咗遊客, 商圈中心點消費是貴咗少少, 但始終包羅萬有, 動靜皆宜, 而周邊還有無限探索

回覆 引用 TOP

一般愈多遊客的地方d野就愈貴

但係弘大食買都好多好集中, 所以貴少少都合理

回覆 引用 TOP

我就會去林蔭大道、島山大道,都多野食多野買。順便可以整埋容。

可是我 相信愛 我信異想才有日會天開
可是愛 我相信愛 就算一切都像獨白
多謝意見,第一次去韓國唔多熟
咁我留明洞弘大應該是最基本穩陣

引用:
原帖由 R.Gonzalez 於 2019-9-17 11:30 AM 發表

我就會去林蔭大道、島山大道,都多野食多野買。順便可以整埋容。
會紀錄,thx

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 秋名山車神 於 2019-9-16 09:36 PM 發表

試下江南區,亦有唔少平價又好食的食店
車神兄,有冇好食肆介紹?

引用:
原帖由 得閒撲水 於 2019-9-18 09:34 AM 發表

車神兄,有冇好食肆介紹?
我都係週圄行,尢其是橫街,見到多人幫襯既餐廳都會試下,係奉恩寺對面有間食吉列牛扒都唔錯,around hk$150左右一個人,另外間餐廳後街都有好多選擇,有燒肉店,炸雞店,炸醬麵,石頭鍋,部隊鍋,又有西式餐廳,總之行多d就啱

引用:
原帖由 秋名山車神 於 2019-9-18 08:46 PM 發表

我都係週圄行,尢其是橫街,見到多人幫襯既餐廳都會試下,係奉恩寺對面有間食吉列牛扒都唔錯,around hk$150左右一個人,另外間餐廳後街都有好多選擇,有燒肉店,炸雞店,炸醬麵,石頭鍋,部隊鍋,又有西式餐廳,總之行多d就啱 ...
車神兄都算係食家,但要小心體重呀!

引用:
原帖由 得閒撲水 於 2019-9-18 08:56 PM 發表

車神兄都算係食家,但要小心體重呀!
都唔算係食家,但係鐘意食野,亦都搞到三高,現在嘗試食少d

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 冠軍狗 於 2019-9-18 03:17 AM 發表

多謝意見,第一次去韓國唔多熟
咁我留明洞弘大應該是最基本穩陣
我8月去咗韓國,住弘大,4圍都好多野食,我第一次去韓國,幾日旅程既晚餐都係回弘大搞掂,橋村炸雞,百年蔘雞湯,自然別曲自助餐,豬手小姐……食飽就跟住就返民宿休息。

回覆 引用 TOP

其實價錢不算貴 浪漫食堂好抵食 係佢地當地人既飯堂 有機會可試下 响明洞

回覆 引用 TOP

主題標籤 #弘大 #明洞
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。