列印

大xx又加價

引用:
原帖由 tkkay623 於 2019-9-18 04:43 PM 發表
佢每次加價都係鬼鬼鼠鼠咁一個餐加5毛1蚊,三日後再加5毛一蚊搏你唔覺,用八達通比錢真係有機會冇發現到
食嘢唔係見價錢啱就食, 要睇有冇加價嘅咩🤔🤔

熱賣及精選
引用:
原帖由 sictakho 於 2019-9-18 04:46 PM 發表

係呀如果冇睇價錢顯示,嘟咗卡完全唔覺
好似收銀有同客講幾錢架

回覆 引用 TOP

窮到快吃唔起快餐

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 sictakho 於 2019-9-18 09:45 AM 發表
又話經濟唔好, 冇生意。 靜靜雞又加價
架價未係最大問題,最衰係唔好食,又貴又唔好食,點頂

回覆 引用 TOP

咁難食仲加價?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 edwin.123888 於 2019-9-18 06:25 PM 發表

hk都叫弱嗎。。
暈了,港幣弱到pk啦

回覆 引用 TOP

咪鬼幫襯啦

回覆 引用 TOP

咁中環得佢最平

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 星臣 於 2019-9-18 10:30 AM 發表

這就是美國佬迫廠商去東南亞生產原因
無用嘅!就以越南為例子,大陸的廠搬來,就搞到地价高漲。做廠負擔大咗,另外是找工人難,劳工一般不肯加班。每個劳動工人都要簽合同,重要買劳動保險。搞到廠家進退二難。

引用:
原帖由 miumiutravel 於 2019-9-18 06:27 PM 發表

食嘢唔係見價錢啱就食, 要睇有冇加價嘅咩🤔🤔
食開同一個餐,每日慣性叫那個餐,早上又矇矇鬆鬆,唔發覺唔奇喎!

引用:
原帖由 tkkay623 於 2019-9-18 06:48 PM 發表

食開同一個餐,每日慣性叫那個餐,早上又矇矇鬆鬆,唔發覺唔奇喎!
咁就只能怪自己。  佢標明價, 收銀又再講。  總不能事事怨人!

內地有通脹呀

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 miumiutravel 於 2019-9-18 06:49 PM 發表

咁就只能怪自己。  佢標明價, 收銀又再講。  總不能事事怨人!
收銀係你出聲先至講加咗价的!我咁多年來都幫襯好清楚,仲要今日加5毛三日後又加5毛咁加!唔覺唔覺咁就加了兩蚊!唔係唔比佢加,係佢加得衰格!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 dd.chan 於 2019-9-18 06:45 PM 發表

無用嘅!就以越南為例子,大陸的廠搬來,就搞到地价高漲。做廠負擔大咗,另外是找工人難,劳工一般不肯加班。每個劳動工人都要簽合同,重要買劳動保險。搞到廠家進退二難。 ...
有邊度容易?

回覆 引用 TOP

幸福日子距離越遠了

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]