[其他] 東京站轉新幹線

東京站轉新幹線 E-mail 此主題給朋友

想請問吓各位達人如果坐 NEX 去東京站轉新幹線上仙台大概要預幾多時間左右? 知道東京站好大吓怕 book 咗飛拉住喼趕唔切轉車😅

當然前題係喺成田機場已經換好哂飛🙏🏻

熱賣及精選
引用:
原帖由 new_hkman 於 2019-9-18 12:24 PM 發表

想請問吓各位達人如果坐 NEX 去東京站轉新幹線上仙台大概要預幾多時間左右? 知道東京站好大吓怕 book 咗飛拉住喼趕唔切轉車😅

當然前題係喺成田機場已經換好哂飛🙏🏻 ...
熟路就行10分鐘
要搵嘅預20分鐘應該穩陣

引用:
原帖由 new_hkman 於 2019-9-18 12:24 PM 發表

對我來講, 10分鐘就得.
你如果担心, 就換相隔 20~30分鐘的班次吧

趕不到, 可以搭下一班自由席 or 再劃過下一班指定席, 沒什麼大麻煩.

引用:
原帖由 Douzo 於 2019-9-18 01:06 PM 發表

對我來講, 10分鐘就得.
你如果担心, 就換相隔 20~30分鐘的班次吧

趕不到, 可以搭下一班自由席 or 再劃過下一班指定席, 沒什麼大麻煩.
明白,唔該曬🙇🏻‍♂️

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Mmbus 於 2019-9-18 01:03 PM 發表

熟路就行10分鐘
要搵嘅預20分鐘應該穩陣
明白,唔該曬🙇🏻‍♂️

回覆 引用 TOP

冇經驗,預15至20分鐘至少
上仙台,有兩種車
Hayabusa只有指定席。 過咗大宮就直奔仙台。 中午前,即日滿座機會亦比較大。
Yamabiko才有自由席,但停站比較多, 車程亦更長。
你最好 大約模擬一次落機之後計埋換 pass,可以搭到邊幾班nex。
再睇下 有咩班次可以銜接得比較好。

引用:
原帖由 cybog 於 2019-9-18 01:25 PM 發表

冇經驗,預15至20分鐘至少
上仙台,有兩種車
Hayabusa只有指定席。 過咗大宮就直奔仙台。 中午前,即日滿座機會亦比較大。
Yamabiko才有自由席,但停站比較多, 車程亦更長。
你最好 大約模擬一次落機之後計埋換 pass,可以搭到邊幾班nex。
再睇下 有咩班次可以銜接得比較好。 ...
唔該曬先,我坐HX606 凌晨機八點到成田. 預算坐 0945 班 NEX 1044 到東京再轉 1120 Hayabusa 19 或者同一時間班小町.

如果班機延誤或者過關多人換 pass 就改做1045 NEX 再轉 1220 Hayabusa 21.

如果冇位先選擇 YamabiKo🙇🏻‍♂️

引用:
原帖由 new_hkman 於 2019-9-18 01:59 PM 發表

唔該曬先,我坐HX606 凌晨機八點到成田. 預算坐 0945 班 NEX 1044 到東京再轉 1120 Hayabusa 19 或者同一時間班小町.

如果班機延誤或者過關多人換 pass 就改做1045 NEX 再轉 1220 Hayabusa 21.

如果冇位先選擇 YamabiKo🙇🏻‍♂️ ...
你要望你9點買nex 票 出新幹線飛唔使等?

引用:
原帖由 aicirtap 於 2019-9-18 02:15 PM 發表

你要望你9點買nex 票 出新幹線飛唔使等?
係,所以唔敢上 JR 日文網頁 book 定飛先🤣

其實如果早上八點到會唔會好多人排隊換 JR Pass 同車飛?

引用:
原帖由 new_hkman 於 2019-9-18 02:22 PM 發表

係,所以唔敢上 JR 日文網頁 book 定飛先🤣

其實如果早上八點到會唔會好多人排隊換 JR Pass 同車飛?
有人話唔會你都唔應該預咁準啦  隨遇而安  有plan b 就好

引用:
原帖由 aicirtap 於 2019-9-18 02:26 PM 發表

有人話唔會你都唔應該預咁準啦  隨遇而安  有plan b 就好
係,試過喺關西機場足足搞咗兩個鍾😓

希望呢次會快D啦😅

引用:
原帖由 new_hkman 於 2019-9-18 02:34 PM 發表

係,試過喺關西機場足足搞咗兩個鍾😓

希望呢次會快D啦😅
hx606 飛行時間有好多水份 正常你8am 可能可以 入到境去counter

引用:
原帖由 aicirtap 於 2019-9-18 02:44 PM 發表

hx606 飛行時間有好多水份 正常你8am 可能可以 入到境去counter
我見佢多數都係八點左右到成田機場,所以都係用呢個時間 plan. 早到的話鬆動D仲好😅

回覆 引用 TOP

以呢個轉車時間應該問題唔大,反而擔心會NEX 會DELAY好過,不過都OK的

引用:

半粒鐘內搞掂,如想買埋便當就預多10-15分鐘

主題標籤 #仙台 #東京 #機場
 24 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。