打印

[NBA賽事] curry回应杜兰特言论:我哋嘅友情与成就唔会磨灭

curry回应杜兰特言论:我哋嘅友情与成就唔会磨灭 E-mail 此主題給朋友

[隱藏]
近日,NBA球星凯文-杜兰特接受了《华尔街日报》嘅专访,喺专访中佢提到了自己始终无法融入勇士队,科尔嘅进攻体系喺最后时刻唔灵,需要依靠个人单打等问题。

对此,勇士球星斯蒂芬-库里喺接受美国媒体采访时,一一做出了回应。

“我想讲嘅系,嗰很艰难,特咪系当你处喺联盟顶层时,你嘅很多问题就会被放大。但无论点样,我认为佢知我哋队友之间嘅情谊、我哋作为场上和场下嘅朋友之间嘅感情意味着乜,而且冇人能够夺走我哋所攞得嘅成就。但最终,无论佢做出乜样嘅决定,无论佢点解释呢一切,都有佢嘅理由。”库里如系讲。
针对杜兰特说科尔的进攻体系存在问题,库里则表示:“我不在乎我们的进攻是如何进行的,因为我们在一起时拿到了两座总冠军奖杯。过去几年我们队里天赋满满,我们花了很长的时间去寻找平衡,结果不一定总是完美的,但那两次总冠军就是最好的证明。从某种程度上来说,我们都想追求自己单打,但我还是想得到几个总冠军。”




回覆 引用 TOP

熱賣及精選
sc不如收皮啦。


回覆 引用 TOP

其實kd冇當過佢係fd


回覆 引用 TOP

一個大方得體,說話處處為對方着想,另一個思想未成熟,好似細路咁,成日唔滿足。
來季冇咗Curry咁大方嘅parter, 想睇吓佢個數據率會變成點。



[隱藏]
上季finals 如果 Curry 唔擺KD 上枱,KD 跟本唔會出場兼受傷!


回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Northill 於 2019-9-20 01:39 AM 發表

一個大方得體,說話處處為對方着想,另一個思想未成熟,好似細路咁,成日唔滿足。
來季冇咗Curry咁大方嘅parter, 想睇吓佢個數據率會變成點。
原來你睇左3年NBA
KD冇Curry既數據係點,上NBA官網禁幾個制咪睇到囉



回覆 引用 TOP

下個賽季人們就知,冇杜蘭特,勇士將打得多么艱難。


回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]






重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。


Copyright©2003- Discuss.com.hk Limited. All Rights Reserved.
版權所有,不得轉載。