[遊記分享] 長崎自由行14/9-17/9/2019 香討焦點

引用:
原帖由 心形吊咀 於 20-9-2019 07:01 PM 發表

我年頭坐首航去,頭2日豪斯登堡,尾2 日長崎巿。好靚,好舒服,好寧靜,有機會一定要去多次
我都想去豪斯登堡,我見某d日子有好靚嘅鬱金香花海,好想去呀

熱賣及精選
靚相

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 rachelkwan514 於 2019-9-19 05:23 PM 發表

第三日去左企鵝水族館,地方唔算大,但聽講世界上有18種企鵝,呢個館已經有9種,好得意!!

隻隻都好得意搞笑 ...
呢個館可以餵企鵝, 有無餵 ?

c tse,
謝謝分享
我出年4月放閃, 問一吓:
- 往稻佐山的姿料. 謝謝.
- 住酒店?

cheers
chau

羨慕有錢有閑四處遊玩

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 五散人_說不得 於 21-9-2019 12:53 PM 發表

呢個館可以餵企鵝, 有無餵 ?
冇呀
要預約
我見到人地餵
隻隻都好為食

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 chauluilui 於 21-9-2019 01:17 PM 發表

c tse,
謝謝分享
我出年4月放閃, 問一吓:
- 往稻佐山的姿料. 謝謝.
- 住酒店?

cheers
chau
我係預約免費巴士去嘅
但全部都係入黑後班次
冇得睇夕陽靚景
可參考呢位朋友文章,都好詳細

https://hungichi100.pixnet.net/blog/post/185879027-2018-%E6%97%A5%E6%9C%AC%E9%95%B7%E5%B4%8E%E7%A8%BB%E4%BD%90%E5%B1%B1%E7%BA%9C%E8%BB%8A-%E7%BA%9C%E8%BB%8A%E7%AB%99%E8%A1%8C%E8%B5%B0%E8%B7%AF%E7%B7%9A---%E7%BA%9C

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 rachelkwan514 於 2019-9-20 05:20 PM 發表

第一日都係酒店附近同未閂門嘅超市行下食下
我第1日喺機場就撘到去大波止落車去咗YOUME行/食飯同超市買宵夜

引用:
原帖由 chabaox 於 21-9-2019 05:35 PM 發表

我第1日喺機場就撘到去大波止落車去咗YOUME行/食飯同超市買宵夜
呢度個超市夠大,好好行,又多熟食賣

回覆 引用 TOP

謝分享

回覆 引用 TOP

樓主睇到班日本女學生一齊響橋度唱歌,真係三生有幸!

呢個係每一個香港人都應該要思考o既問題:

香港可以冇壹傳媒;
定係可以冇TVB?

(改編自電影"寒戰"對白)

回覆 引用 TOP

唔好去日本,因為聖誕節日本北好大機會大地震。

引用:
原帖由 rachelkwan514 於 2019-9-21 09:06 AM 發表

我都想去豪斯登堡,我見某d日子有好靚嘅鬱金香花海,好想去呀
冬季夜燈都靚架

引用:
原帖由 rachelkwan514 於 2019-9-20 10:28 AM 發表

想去一次東北
青森、盛岡咁玩上去
上年去東北睇櫻花 好正 成個東北少人舒服

D相影到好靚呀

回覆 引用 TOP

主題標籤 #日本 #機場 #長崎
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。